TSK acı haberi duyurdu: Bir sivil personel şehit oldu

TSK acı haberi duyurdu: Bir sivil personel şehit oldu

İdlib’deki çatışmasızlık bölgesinde gözlem noktaları kurmaya giden Türk Silahlı Kuvvetleri’ne (TSK) ait konvoya, dün akşam terör örgütü PKK tarafından bombalı araçla saldırı düzenlendi. TSK mensubu Devlet Su İşleri çalışanı Yasin Tanboğa şehit düştü.

TSK, Astana’da varılan anlaşma uyarınca 4 ve 6 numaralı gözlem noktalarını kurmak için önceki gün Cilvegözü’nden Suriye’ye yaklaşık 50 araçlık konvoy sokmuştu. Konvoya saldırı düzenlenmiş, saldırının “yanlışlıkla” rejim güçlerince yapıldığı öne sürülmüş, ölen veya yaralanan olmadığı belirtilmişti. Dün akşam ise PYD/PKK’lı teröristler bomba yüklü araçla konvoya saldırdı.

TSK tarafından saldırıya ilişkin yapılan açıklamada, “İdlib Gerginliği Azaltma Kontrol Gücü faaliyetleri kapsamında, 30 Ocak 2018 tarihinde İdlib kuzeyinde intikal halinde olan konvoyumuza, bölücü terör örgütü mensubu silahlı teröristlerce bombalı araç ile yapılan saldırı sonucu konvoyda görevli bir kahraman sivil görevli personelimiz şehit olmuş, bir kahraman silah arkadaşımız ile bir sivil görevli personelimiz yaralanmıştır. Saldırıda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah’tan rahmet, ailesine başsağlığı ve sabır; yaralanan kahraman arkadaşlarımıza acil şifalar dileriz” denildi. 

REJİMLE ÇATIŞMANIN EŞİĞİNDEN DÖNÜLDÜ
Elde edilen bilgilere göre TSK konvoyuna yönelik iki saldırının ayrıntısı şöyle: Önceki gece İdlib-Halep arasındaki El Eis bölgesine doğru yol alan TSK konvoyuna güvenlik amacıyla uzak mesafeden Heyet Tahrir Şam (HTŞ) güçleri eskortluk etti. Konvoy ilerlerken, yolun yaklaşık iki kilometre ötesi ateş altına alındı. TSK konvoyu, hava taarruzu olarak değerlendirdiği bu saldırıyı anında Ankara’ya Genelkurmay Karargâhı’na iletti ve konvoy çıkış yaptığı güvenli bölgeye geri çekildi. Ankara ile Çatışmasızlık Bölgesi Koordinasyon Merkezi arasında yoğun görüşme trafiği yaşandı. Yolun Rusya ve Suriye Hava Kuvvetleri tarafından bombalandığı iddia edildi. Ancak yapılan temaslar sonucu Suriye’nin, HTŞ güçlerinin TSK unsurlarına saldırı planlandığı gerekçesiyle konvoyun iki kilometre ötesine havan saldırısı yaptığı anlaşıldı. Suriye, yanlış bir değerlendirme sonucu havan saldırısı yaptığını kabul etti.

İlk saldırıdan sonra güvenli bölgeye geri çekilen TSK konvoyu dün akşam saatlerinde Halep’in güneyindeki Atarib’e doğru yola çıktı. Konvoy, Atarib merkezinden geçerken şiddetli bir patlama meydana geldi. Saldırıda Devlet Su İşleri çalışanı (DSİ) Yasin Tanboğa (39) şehit düştü, Uzman Çavuş Ömer Güneş ile DSİ çalışanı Mahmut Pakyürek yaralandı. Patlamayla zırhlı birliklere ait bir araç taşıyan TIR kullanılamaz hale geldi. Saldırının konvoya yaklaşan içi bomba yüklü bir araçla PYD/PKK teröristlerce yapıldığı anlaşıldı. Konvoyun tekrar Cilvegözü’nden Türkiye’ye giriş yaptığı belirtildi.

yasin-tanboga-sehit-resim-01.jpg

Teröristlerin saldırısı sonucu şehit düşen DSİ çalışanı Yasin Tanboğa.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler