Tunceli'de çatışma: 1 binbaşı şehit

Tunceli'de çatışma: 1 binbaşı şehit

Tunceli'nin Çiçekli Köyü kırsalında güvenlik güçleri ile PKK'lılar ler arasında çıkan çatışmada, İl Jandarma Komutanlığı'nda görevli bir binbaşı şehit oldu.

Tunceli’de Jandarma Özel Harekat timleri ile bir grup PKK’lı terörist arasında çıkan çatışmada Tabur Komutanı Binbaşı Yavuz Sonat Güzel şehit oldu.

Güvenlik güçlerinin Tunceli’de PKK’ya yönelik karadan ve havadan operasyonu devam ediyor. Bu operasyonlar doğrultusunda Tunceli Merkez'e bağlı Demirkapı köyü Yapraklı mezrasında saat 14.30 sıralarında, arazideki asker ve PKK’lı teröristler arasında bölgedeki ormanlık alanda çatışma çıktı. Yaşanan çatışmada Tabur Komutanı Binbaşı Yavuz Sonat Güzel yaralandı. Yaralanan Tabur Komutanı Sonat Güzel bölgeye gelen skorsky tipi helikopterle Elazığ’a kaldırıldı. Binbaşı Yavuz Sonat Güzel, yapılan tüm müdahalelere rağmen şehit oldu.

Çatışmadan yaklaşık yarım saat sonra bölgeye helikopterlerle özel harekat timleri sevk edildi ve gelen 2 Kobra tipi helikopter 2 saat boyunca Yapraklı mezrasındaki derin ve ormanlık vadiyi bombardıman altına aldı. Bombardıman sonrası bölgeden dumanlar yükselmeye başladı.

Teröristlere yönelik bölgedeki operasyon karadan ve havadan yoğun bir şekilde devam ediyor. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler