'Türk Dünyası Çankırı Resim Çalıştayı' tamamlandı

'Türk Dünyası Çankırı Resim Çalıştayı' tamamlandı

Çankırı Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Vakfı’nın Çankırı Belediyesi desteği ile bir ilke imza attığı ve 29 Eylül-7 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilen "Türk Dünyası Çankırı Resim Çalıştayı" 6 Ekim akşamı gerçekleştirilen organizasyon ile tamamlandı.

Çankırı Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Vakfı'nın Çankırı Belediyesi desteği ile 29 Eylül - 7 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirdiği "Türk Dünyası Çankırı Resim Çalıştayı" Azerbaycan, Bulgaristan, İran, Kazakistan ve Türkiye olmak üzere beş ülkeden katılan 12 ressamın çalışmalarının yer aldığı sergi ve sonrasında düzenlenen 'gala yemeği' ile tamamlandı.

Çankırı Belediyesi’nin rehberlik hizmeti verdiği sanatçılar, beş bin yıllık Tuz Mağarası, Çivitçioğlu Medresesi, Tarihi Çamaşırhane Müzesi, Taş Mescit, Çankırı Kalesi, Kadıncayırı, Kurşunlu, Orta, Devrez çayı, kaya mezarları, peri bacaları, Çankırı’nın tarihi sokaklarını ve evlerini gezdi. Çankırı’yı yakından incelemeye devam eden ressamlar, coğrafi işaret alan Çankırı Sarımsaklı Et ile Çankırı Yumurta Tatlısı’nın yanı sıra yöresel yemekleri de tattı. Ve katılımcı ressamlar Çankırı’nın keşfedilmemiş güzelliklerini tablolara yansıttılar.

VAKIF BAŞKANI KAPTAN MUSTAFA CAN:
BİR İLKİ YAŞAMANIN VE YAŞATMANIN MUTLULUĞUNU YAŞIYORUM
Başarıyla gerçekleştirilen etkinlikle ilgili olarak Çankırı Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Vakfı Başkanı Kaptan Mustafa Can Sözcü18'e yaptığı açıklamada; "Vakıf faaliyetlerimiz arasına böylesine önemli bir projeyi başarıyla tamamlamış olmanın haklı gururunu yaşıyorum. Çankırı'mızda böylesi bir etkinlik için yola çıktığımız ilk günden itibaren son ana kadar büyük bir özveri ile çalıştayımızın gerçekleşmesinde ve başarıyla tamamlanmasında emeği geçen tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum" dedi. Can sözlerini şöyle tamamladı:

"Çankırı'da Türk Dünyası ile birlikte böylesine bir sanatsal etkinliği düzenlemenin haklı gururu ile; Çalıştayımıza katılan, ortaya çıkardıkları başarılı çalışmalarla Çankırı'mızın tanıtımına büyük katkılar sağlayan Azerbaycan, Kazakistan, Bulgaristan ve İran'dan ve ülkemizin farklı şehirlerinden gelerek misafirimiz olan değerli sanatçı dostlarıma da şükranlarımı sunuyorum. Sanatçı olarak kısa sürede Çankırı izlenimlerini tuvallere dökerek ortaya çıkardıkları sanatsal ürünlerin doğup büyüdüğümüz şehrimiz adına günümüzü geleceğe taşıma adına çok önemli buluyorum. Yaptığımız çalışma ile Çankırı'mıza ufak da olsa bir katkı sağladıysak kendimizi mutlu addederiz. Umarım Çankırı'nın dinamikleri ve diğer STK'ları da benzer projeleri hayata geçirerek doğup büyüdüğümüz şehrin sosyal hayatına yeni pencereler açma hususunda rekabet ortamı yaratarak bu şehre olan borçlarını ödeme fırsatı bulurlar. Bu vesile ile Çankırı Belediyemizin değerli Başkanı sayın İsmail Hakkı Esen'e, Sayın Hülya Sezgin'e, Yönetim Kurulu arkadaşım Ömer Bezci'ye, Bekir Başpınar'a ve değerli eşim, hayat arkadaşım Ayşen Can'a verdikleri destek için sizlerin aracılığıyla teşekkür ediyorum."

cankiri-resim-calistay-omer-ozenc-mustafa-can-resim-010.jpg

cankiri-resim-calistay-sergi-acilisi-resim-010.jpg

cankiri-resim-calistay-cankiri-vakfi-resim-010.jpg

cankiri-calistay-resim-0102.jpg

kaptan-mustafa-can-cankiri-resim-calistay-resim-0102.jpg

mustafa-can-cankiri-resim-0102.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
4 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler