Türk Eğitim-Sen Çankırı Şube'den 'promosyon' tepkisi

Türk Eğitim-Sen Çankırı Şube'den 'promosyon' tepkisi

Çankırı'da Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) çalışanı yaklaşık 2 bin 166 personelin 'maaş promosyonu' tespiti için sürdürülen 2 günlük 'pazarlık süreci'nden sonuç alınamayınca Türk Eğitim-Sen Çankırı Şube'den çalıştıkları bankaya tepki geldi.

ÇANKIRI’da görevli Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) çalışanları promosyon konusunda teklif veren bankalarla anlaşamadı. Anlaşma süreci ertelendi. Teklif veren bankalar arasında bir önceki maaş promosyon ihalesini kazanan ve halen maaşlarını aldıkları banka da vardı. Bankanın son iki gündür yapılan ihaleye verdiği teklifle eğitim çalışanları arasında büyük bir hayal kırıklığı yarattığı öğrenildi.

Yakın zamanda ülkenin farklı şehir ve ilçelerinde ödenen promosyon ücretleri Çankırı’da teklif edilen ücretin neredeyse iki katından fazla iken, yıllardır eğitim çalışanlarının tüm bankacılık işlemlerini yaptığı bankanın son teklifi MEB çalışanları içerisinde şaşkınlıkla karşılandı.

Konu ile ilgili olarak Türk Eğitim-Sen Çankırı Şube Başkanı Yüksel Yandım yaptığı yazılı açıklamada şunları söyledi:

"YAPILAN TEKLİF KABUL EDİLEMEYECEK BİR RAKAMDA"

"Çok değerli eğitim çalışanlarımızın büyük bir heyecanla beklediği, banka promosyon ihalesi maalesef beklentilerin çok altında kalmış ve teklif kabul edilemeyecek bir rakamda kalmasından dolayı da anlaşma ileri bir tarihe ertelenmiştir.

Bizler bu sürecin öncesini ve sonrasını çok yakından takip ediyoruz, etmeye de devam edeceğiz.

"BANKAYI PROTESTO ETMEYE DAVET EDİYORUZ"

Yıllardır binlerce eğitim çalışanının tüm bankacılık işlemlerini (yatırım işlemleri, otomatik ödeme, kredi ve kredi kartı işlemleri gibi) gerçekleştirdiği bankayı bu tavrından dolayı kınıyor ve tüm eğitim çalışanlarını bankayı protesto etmeye davet ediyoruz.

Bizlere bu süreçte, bu tavrı gösteren bankada hesabı olan tüm eğitim çalışanlarımızın iş ve işlemlerini mümkün olduğu kadar askıya almalarını, otomatik fatura ödemelerini ve kredi kartlarını iptal ettirmelerini, mevduatlarını çekmelerini umut ediyoruz.

"BİZ HAKKIMIZI İSTİYORUZ"

Promosyon her çalışanın hakkıdır. Biz de hakkımızı istiyoruz. Ama asla hakkımızdan da daha azına razı değiliz. Bizler de diğer illerdeki gibi, farklı kamu kurumlarının çalışanları gibi hak ettiğimiz promosyon bedelinin verilmesini talep ediyoruz. Bu talebimiz gerçekleşene kadar da üzerimize düşen mücadeleyi yapmaya hazırız.

Gün, eğitim çalışanlarının birlik olma günüdür. Gün, dayanışma ve mücadele günüdür. Gün, bize bu sonucu reva görenlere ders verme günüdür. Tüm eğitim çalışanlarımızı bu mücadelemize ortak olmaya, omuz vermeye davet ediyorum. Karınca misali, serçe misali her eğitim çalışanımızdan elinden geldiğince bu eylemimize destek olmaya çağırıyor, şimdiden şahsım ve tüm eğitim çalışanlarımız adına teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
17 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler