Türk Kızılayı Beypazarı temsilcisi Kur-an Kursu'nda 5 yıl süresince cinsel ilişkiye girmiş

Türk Kızılayı Beypazarı temsilcisi Kur-an Kursu'nda 5 yıl süresince cinsel ilişkiye girmiş

Torunlar Enerji'ye ait Başkentgaz'ın Kızılay eliyle Ensar Vakfı'na yaklaşık 8 milyon dolar aktarmasının yankıları sürerken, Türk Kızılayı'nda büyük bir skandal patladı.

Torunlar Enerji’ye ait Başkentgaz‘ın Kızılay eliyle Ensar Vakfı‘na yaklaşık 8 milyon dolar aktarmasının yankıları sürerken, Kızılay‘da büyük bir skandal patladı.

Haber, Türk Kızılayı'nın resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamayla ortaya çıktı. “Kamuoyu'nun dikkatine” başlığıyla yayımlanan duyuruda, Kızılay Beypazarı Temsilcisi Ahmet Kavas'ın yüz kızartıcı bir suça karıştığı ve anında görevine son verildiği kaydedildi.

kizilay-1.jpg

Duyuruda, “Hiçbir şekilde affedilmez bu insanlık dışı olaydaki failin en ağır şekilde cezalandırılması için yasal süreci de yakından takip ettiğimizi kamuoyunun bilgilerine sunarız” ifadelerine yer verildi.

YİNE KURAN KURSU YİNE İSTİSMAR
Kızılay'ın resmi açıklamasında “insanlık dışı” olarak ifade edilen olayın, bir erkek kuran kursu öğrencisinin, bizzat Kızılay Beypazarı Temsilciliği'ni de yürüten Kuran kursu öğretmeni tarafından cinsel istismarı olduğu ortaya çıktı.

KURAN KURSUNDA YATILI KALIYORDU
Edinilen bilgilere göre istismar beş yıl önce başladı. 14 Yaşındaki mağdur erkek çocuğu, ailesinin maddi durumu yeterli olmadığı için Beypazarı Müftülüğü'ne bağlı resmi kuran kursunda yatılı kalmaya başladı.

GİZLİ KAMERA YERLEŞTİRDİ
Türk Kızılayı Beypazarı Temsilcisi Ahmet Kavas aynı zamanda bu Kuran kursunda öğretmenlik yapıyordu. İddiaya göre Kavas, beş yıl boyunca erkek çocukla cinsel ilişkiye girdi. 19 yaşına gelen ve artık yaşadıklarına dayanamayan mağdur konuyu açığa çıkarmaya karar verdi. Odaya gizli kamera yerleştirdi. Çektiği görüntüleri savcılığa verdi.

Süratle yürütülen soruşturma sonunda Ahmet Kavas önceki gün çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak Sincan Cezaevi'ne gönderildi.

TOMA'LARLA SEVK EDİLDİ
Soruşturma ve savcılık sürecinde Beypazarı'nda olayın duyulmaması için azami gayret gösterildiği ancak konunun hızla ilçede yayıldığı kaydedildi. Tepkilerin büyümesi üzerine Ahmet Kavas cezaevine götürülürken TOMA'ların kullanıldığı bildirildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler