Türk Kızılay'ından Ilgaz'a 100 milyon liralık yatırım

Türk Kızılay'ından Ilgaz'a 100 milyon liralık yatırım

Hisselerinin tamamı Kızılay Yatırım Holding'e ait; Kızılay Gayrimenkul ve Girişim Sermayesi Portföy Yönetimi Anonim Şirketi, Ilgaz'da faaliyet gösteren Özcenk'lerin büyük hissedarı olduğu Doruk Ilgaz Turizm Şirketi'ni satın aldı.

Türk Kızılay Derneği, hem yurtdışı hem de ülke içerisindeki çalışmalarını sürdürürken, gayrimenkul ve markalaşma konusunda önemli adımlar atıyor. Kızılay'ın hamleleri arasında olan ve geçen yıl 5 milyon TL sermaye ile 10 Mayıs 2019'da faaliyete geçen Kızılay Gayrimenkul ve Girişim Sermayesi Portföy Yönetimi Anonim Şirketi, Çankırı'da 100 milyon liralık bir yatırım hamlesinin startını verdi.

DORUK ILGAZ TURİZM ŞİRKETİ'Nİ SATIN ALDILAR
Sözcü18 Haber Merkezi'nin elde ettiği bilgilere göre; Kızılay, kurduğu portföy yönetimi şirketi ile ilk önemli satın alma çalışmasını başlattı. Kızılay Gayrimenkul ve Girişim Sermayesi Portföy Yönetimi Anonim Şirketi, Çankırı’nın önemli ailelerinden Özcenk’lerin de önemli miktarda hissesinin bulunduğu Doruk Ilgaz Turizm Şirketin'i satın aldı.

Kızılay’ın satın aldığı Doruk Ilgaz Turizm firması 2007’de Ilgaz Dağı’nda yer alan doğal mineralli kaynak suyu işletmesine sahip. Ilgaz Doğal Mineralli Su markası ile şişeleme yatırımlarını sürdüren Çankırılı firma, gerçekleşen satışla birlikte Kızılay’ın portföy ve gayrimenkul şirketi bünyesine girmiş oldu.

100 MİLYON LİRALIK YATIRIM VE...
Sözcü18 Genel Yayın Yönetmeni Vedat Beki'nin elde ettiği ilk bilgilerden sonra kendisine ulaştığı Ilgaz Belediye Başkanı Mehmed Öztürk konuyla ilgili olarak; "Sözünü ettiğiniz bilgilere nasıl ulaştınız bilmiyorum ancak Türk Kızılay'ının bölgemizle ilgili yapmış olduğu çalışmalar sonucunda sözü edilen şirketi satın aldığı doğrudur. Bu anlaşma çerçevesinde önümüzdeki süreçte Türk Kızılay'ı sahip olduğu doğal mineralli kaynak suyu ile ilgili şişeleme tesisi kuracak. Yaklaşık 100 milyon liralık bir yatırım sonucu bölgemizde önemli bir istihdamla birlikte Ilgaz ekonomisine büyük katkı sağlayacağını söylemek hayalcilik olmaz diye düşünüyorum." dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
8 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler