Türkiye: 1 - Çek Cumhuriyeti: 2 İZLE

Türkiye: 1 - Çek Cumhuriyeti: 2 İZLE

Evimizde de hüsran...

A Milli takımımız, Avrupa Şampiyonası elemelerinde şok bir yenilgi daha alarak büyük bir fırsat tepti. İlk maçında İzlanda'ya yenilen millilerimiz, öne geçtiği maçta Çek Cumhuriyeti'ne de kaybetti ve puanla tanışamadı. 

Deplasmandaki şok İzlanda yenilgisinin ardından grupta kendi sahasında oynadığı ilk maçtan galibiyetle ayrılmak isteyen Türkiye, maça baskılı başladı. İlk dakikalardan itibaren rakip kalede gol arayan milliler, henüz 8. dakikada Umut Bulut'un kafa golüyle 1-0 öne geçti. Golden sonra üzerine gelen Çek Cumhuriyeti karşısında savunmada zor anlar yaşayan milliler, Beşiktaş'ın Çek savunma oyuncusu Sivok'un 16. dakikada attığı kafa golüyle üstünlüğünü sürdüremedi. Golün şokunu üzerinden attıktan sonra 25. dakikanın ardından oyunda üstünlüğü yeniden eline alan Türkiye, Gökhan Töre, Arda Turan ve Umut Bulut ile rakip kalede yakaladığı önemli gol pozisyonlarını değerlendiremedi.

Maçın 37. dakikasında Arda Turan'ın ceza alanı içinde yerde kalmasıyla penaltı bekleyen milliler, bu pozisyonda hakemin devam kararına tepki gösterdi. Karşılaşmanın son dakikalarında arka arkaya rakip kalede tehlikeli pozisyonlar bulan Türkiye, galibiyeti getirecek gole ulaşamadı ve ilk yarı 1-1 berabere sona erdi.

Gruptaki ilk maçta grubun favorisi Hollanda'yı 2-1 yenen Çek Cumhuriyeti, Türkiye maçına temkinli başladı. İlk dakikalarda Türkiye'nin baskısı karşısında hücuma çıkamayan konuk ekip, 8. dakikada Umut'un golüne engel olamayınca 1-0 geriye düştü. Golden sonra rakibinin üzerine gitmeye başlayan Çek Cumhuriyeti, Rosicky ile yakaladığı gol pozisyonundan Semih Kaya'nın yerinde müdahalesiyle yararlanamadı. Pozisyonun devamında korner atışında topu iyi takip eden Sivok, savunmanın arasında yükselerek meşin yuvarlağı ağlara gönderdi. Golden sonra özellikle Türkiye'nin son 15 dakikada yeniden baskılı oyunu karşısında kalesinde zor anlar yaşayan Çek Cumhuriyeti'nde kaleci Cech ikinci gole izin vermedi.

İkinci yarıya istedeiğ gibi başlayamayan milli takımımız, öne alandaki etkisini de kaybetti. Defansta yaptığımız hataların sonucunda da eski Konyasporlu Dockal, 58. dakikada konuk takımı 2-1 öne geçirdi. Dockal, ilk maçta da Hollanda'ya çok kritik bir gole imza atmıştı. Bu golden sonra bir türlü toparlanamayan millilerimiz, aradığı golü de bulamadı ve karşılaşma 2-1 Çek Cumhuriyeti'nin üstünlüğüyle sona erdi. 

VE GOLLER

Böylece milli takımımız, puanla tanışamazken, Çek Cumhuriyerti puanını 6'ya çıkardı. 

Grupta oynanan diğer maçlarda;
Hollanda: 3 - Kazakistan: 1
Letonya: 0 - İzlanda: 3

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler