Türkiye deplasmanda Litvanya’yı 6 golle dağıttı

Türkiye deplasmanda Litvanya’yı 6 golle dağıttı

A Milli Takım, UEFA Uluslar C Ligi 1. Grubu ikinci maçında karşı karşıya geldiği Litvanya'yı deplasmanda 6-0 mağlup etti.

A Milli Takım UEFA Uluslar C Ligi 1. Grubu ikinci maçında deplasmanda karşılaştığı Litvanya’yı 6-0 mağlup etti. Grupta ilk maçını Faroe Adaları karşısında oynayan ve sahadan 4-0'lık galibiyet ile ayrılan Milliler Litvanya’ya da iki fazlasını attı.

Litvanya'nın başkenti Vilnius'ta LFF Stadı'nda oynanan maçın ilk yarısında Doğukan Sinik ile 2 gol bulan A Milliler, ikinci yarıda da Serdar Dursun’un attığı 2 golle skoru 4-0’a getirdi.

YUNUS AKGÜN SİFTAH YAPTI

Oyuna kalan bölümde dahil olan Yunus Akgün’ün milli forma ile siftah yaptığı golle farkı 5’e çıkaran ay yıldızlılarda son sözü söyleyen Halil Dervişoğlu oldu: 6-0.

Arka arkaya iki maçını kazanarak C Ligi’ne iyi bir başlangıç yapan Türkiye, 3. maçını 11 Haziran Cumartesi günü Lüksemburg ile oynayacak.

İŞTE MAÇIN GOLLERİ:

Henüz maçın 2. dakikasında ay-yıldızlı ekibimiz, Doğukan Sinik’in golü ile maçta öne geçti. Halil Dervişoğlu’nun pasında sol çaprazda topla buluşan Doğukan Sinik çalımlarla girdiği ceza sahasında yaptığı yerden vuruşla topu ağlara gönderdi.

Millilerimiz, 14. dakikada Doğukan Sinik’in golü ile maçta farkı ikiye çıkardı. Halil Dervişoğlu’nun defansın arkasına gönderdiği ara pasına iyi hareketlenen Doğukan Sinik kaleci ile karşı karşıya kaldı. Ceza sahasına hızla sağ taraftan giren Doğukan Sinik kaleci Ernestas Setkus’tan sıyrılıp altıpasta yerden vuruşu ile topu ağlara gönderdi.

SERDAR DURSUN PENALTIDAN ATTI

54’te Milli Takımımız penaltı kazandı. Halil Dervişoğlu’nun sol kanattan çevirdiği topta Yunus Akgün’ün şutunda Pijus Sirvys’in topu eliyle kesmesi nedeniyle hakem Novak Simovic VAR sisteminden pozisyonu izledikten sonra beyaz noktayı gösterdi.

Dakika 56’da, Serdar Dursun’un penaltıdan attığı golü ile maçta farkı üçe çıkardı. Penaltı vuruşunda Serdar Dursun sağ ayağıyla sol tarafa kaleci Ernestas Setkus’un uzanamayacağı köşeye topu gönderdi topu ağlarla buluşturdu.

81’de Serdar Dursun’un golü ile maçta fark 4’e çıktı. Hızlı gelişen atakta Mert Müldür sağ kanattan ceza sahasına doğru gönderdiği yerden ortasında Serdar Dursun altıpas arka direkte topa dokunarak ağlara yolladı.

89. dakikada Yunus Akgün’ün golü ile maçta farkı beşe çıkardık. Ceza sahası sol çaprazda topla buluşan Kerem Aktürkoğlu arka direğe gönderdiği pasında Yunus Akgün altı pastan topu filelerle buluşturdu.

Uzatmalarda sahneye çıkan günün başarılı ismi Halil Dervişoğlu kaleciyi de geçerek topu sol çaprazdan boş ağlara gönderdi: 6-0.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler