Türkiye, Grekoromen Milli Takımı'nda Erdoğan Karaali farkını yaşadı

Türkiye, Grekoromen Milli Takımı'nda Erdoğan Karaali farkını yaşadı

Türkiye Güreş Milli Takımı, Avrupa Şampiyonasında tarihi rekorlara imza attı.

Macaristan’ın başkenti Budapeşte'de düzenlenen Avrupa Güreş Şampiyonası tamamlandı. Milli takımımız, serbest erkekler, kadınlar ve grekoromen olmak üzere üç stilde de kürsüye çıktı. Avrupa’da 10 final yapıp ilk kez 7 altın kazanan, tarihte kadınlarda da ilk kez Avrupa Şampiyonu olan milli sporcularımız bu organizasyonu, tarihinde ilk kez 17 madalya rekoru ile tamamladı.

GREKOROMEN'DE AVRUPA İKİNCİLİĞİ 

Avrupa Güreş Şampiyonası'nda grekoromende Türk Milli Takımı 3 altın, 1 gümüş, 3 de bronz madalya alarak takım halinde ikinci olma başarısını gösterdi. 

Şüphesiz ki grekoromen milli güreş takımımızın bu başarısında Çankırı'nın gururu A Milli Takım Teknik Direktörü Erdoğan Karaali'nin de katkıları yadsınamaz. 

Erdoğan Karaali'nin Teknik Direktörlüğünü yaptığı Grekoromen Güreş Milli Takımımızda;

Rıza Kayaalp (130 kg) 11. Kez Avrupa’nın en büyüğü oldu.

60 kg’da Kerem Kamal ve 67 kg’da Murat Fırat da altın madalya kazanırken,

77 kg’da Yunus Emre Başar gümüş,

55 kg’da Emre Mutlu, 63 kg’da Ahmet Uyar ve 82 kg’da da Burak Akbudak bronz madalya aldılar...

ERDOĞAN KARAALİ, SÖZCÜ18'E KONUŞTU

Macaristan dönüşü kendisine ulaştığımız Grekoromen Güreş Milli Takımı Teknik Direktörü Erdoğan Karaali, Genel Yayın Yönetmenimiz Vedat Beki'ye şampiyona ve elde edilen başarılı sonuçlarla ilgili bir değerlendirme yaptı. Karaali; "Göreve geldiğim ilk günden bu yana istikrarlı bir şekilde çalışmalarımızı sürdürdük. Kısa sürede hazırladığımız takımımız Avrupa ikincisi oldu. Ekibi gençleştirmeye dönük çalışmalarımız da sürecek" dedi. Karaali sözlerini şöyle sürdürdü:

"Güreş Federasyonu Başkanımız Şeref Eroğlu'nun gayretleri yadsınamaz. Aslında takım halinde Avrupa Şampiyonu olmamız işten değildi. 87 kg'da Metehan Başar sürpriz bir şekilde yenilince bir madalyadan olduk. Geçmiş madalya istatistiklerimizi şu an hatırlamıyorum ama galiba ilk defa Türkiye olarak, grekoromende 7 madalya kazandık. 3'ü altın, 1 gümüş ve 4 bronz madalya ülkemiz adına sevindirici bir sonuç. Aldığımız madalyaların gurunu güreşsever Türk milletine armağan ediyoruz."

erdogan-karaali-macaristan-resim-04.jpg

 

erdogan-karaali-resim-0333.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler