Türkiye içki yasağını konuşuyor

Türkiye içki yasağını konuşuyor

Türkiye Tekel Bayileri Platformu Başkanı Özgür Aybaş, 17 günlük tam kapanma sürecinde alkollü içkilerin satışının yasaklanmasını eleştirdi. Aybaş, "Satışı yasal bir ürün kanuna aykırı şekilde yasaklanamaz" ifadesini kullandı.

Türkiye Tekel Bayileri Platformu (TTBP) Başkanı Özgür Aybaş, 29 Nisan saat 19:00'da başlayıp 17 Mayıs saat 05:00'e kadar sürecek tam kapanma sürecinde alkollü içki satışının yasaklanmasına tepki gösterdi.

Alkollü içkilerin satışı yasal ürünler olduğunu belirten Aybaş, "Hükümet yetkililerinden sağduyu, hoşgörü, dini bağlamda açıklama falan beklemiyoruz. Satışı yasal bir ürün kanuna aykırı şekilde yasaklanamaz" dedi.

Aybaş, kişisel Twitter hesabında yaptığı paylaşımında "Bu yetki saptırmasıdır. Vatandaş evinde ister içer, ister içmez" ifadesini kullandı.

ODA TV'YE AÇIKLAMALARDA BULUNDU

Öte yandan içki satışı ile ilgili alınan karar tartışma yaratırken Tekel Bayileri Platformu Başkanı Özgür Aybaş Odatv'ye açıklamada bulundu.

"PANDEMİ BAHANESİ"

Aybaş kararın pandemi bahanesiyle ideolojik sebeplerle alındığını belirterek esnafın kepenk kapatmasına sebep olacağını kaydetti. 

Alkol tüketimi ile koronavirüsü arasında hiçbir bağ olmadığını kaydeden Aybaş kararının hedefinin yaşam tarzı olduğunu kaydetti.  

"ESNAF ÇARESİZ"

Aybaş şöyle devam etti:

"Devlet tarafından verilen destek paketlerinden “Alkollü içecek satanlar” birçok esnaf faydalanamamıştır. Cezalar ve yaptırımlar esnafa uygulanırken, siyasi imtiyaz sahipleri özgürce hareket etmektedir. Esnaf bu zor günleri atlatmak için taşıdığı ümidini yitirmiş, çaresiz kalmıştır."

HUKUKU BOYUTU 

Konunun hukuku boyutuyla ilgili Odatv'ye konuşan Kazım Yiğit Akalın kararın hukuksuz olduğunu vurguladı. Akalın, Erdoğan'ın açıklamasında da genelgede de bu yasaktan bahsedilmediğini kaydederek şunları söyledi: 

"Asıl ilgi çekici olan şu: Erdoğan'ın açıklamasında yok, genelgede yok. Tüm Türkiye bir muhabirin açıklaması ile öğreniyor. Akla arka kapıdan nabız yoklama mı sorusu geliyor."

Haftasonu yasağında da içki satışının olmamasının hukuksuz olduğunu ve o zaman yeterince tepki verilmediğini hatırlatan Akalın sözlerini şöyle bitirdi:

"Karar eğer hukuki olsaydı gerekçeleriyle ortaya koyulup bilimsel ve hukuki dayanaklar sunulsaydı bu tepkilere yol açmadan sorun halledilirdi. Bunlar yapılmadan özel hayata bu şekilde müdahale edilmesi anayasayı bir kere delmekten bir şy olmaz tavrını akla getirdi."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler