Türkiye isyan etti ve tutuklandılar!

Türkiye isyan etti ve tutuklandılar!

Bursa’nın Gemlik ilçesi Kumsaz Mahallesi'nde Gazi Ömür Karaman’ın darp edilmesi olayı ile ilgili gözaltına alınıp, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan şüpheliler itiraz üzerine tutuklandı.

2000 yılında, vatani görevini yaptığı sırada, Irak'ın kuzeyinde PKK'lı teröristlerin tuzakladığı el yapımı patlayıcının infilak etmesiyle ağır yaralanarak gazi olan ve yüzde 92 engelli raporu bulunan Ömür Karaman, Kurban Bayramı tatili için geldiği Bursa'nın Gemlik ilçesinde özel bir şirket tarafından işletilen kafeye oturdu. Karaman, kafede otururken, iddiaya göre, ayaklarını sandalyeye uzattığı gerekçesiyle kendisine tepki gösteren kişilerce darp edildi. Karaman, gazi olduğunu belirtmesine rağmen, 15- 20 kişi tarafından dövüldüğünü söyledi. Olaydan sonra hastaneye kaldırılarak tedaviye alındığını kaydeden Gazi Ömür Karaman, darp raporu aldıktan sonra saldırganlardan şikayetçi oldu.

Kafenin güvenlik kameralarını inceleyen Gemlik İlçe Emniyet Müdürlüğü olayla ilgili 7 kişiyi gözaltına alırken, diğer kişilerin bulunması için çalışmalarını sürdürüyor.

'GAZİLİK ONURUNA YAPILMIŞ BİR HAKARET'
Öğrenci olan yeğenlerini bayramda görmek için Bursa'ya geldiğini belirten Karaman, "Deniz havası almak için Gemlik'e gittim. Kumsaz sahilinde yürüyüş yaptım, denize girdim. Yorulduğumu hissedince kafeteryaya girip kahve ve çay içmek istedim. Garsondan kahve ve su istedim. Sonra işletme sahibi geldi. Kafe kirli olduğu için çalışanlarına bağırmaya başladı. Ben de ayaklarımı uzatmıştım. Bana dönerek 'İndir o ayaklarını' diye bağırdı. Ben de kendisine, 'Ben bir gaziyim. Yüzde 92 de engelliyim' dedim. Bağırınca ayaklarımı indirdim. Kahvenin ardından çay da söylemiştim, daha sonra çayımı iptal ettim. Kalktım dışarı çıktım. Arkamdan 20 kişi geldi. Arkama dönmemle birlikte suratıma darbe aldım. Bu bana karşı yapılmış bir hareket değil. Bu gazilik onuruna yapılmış bir hakaret" dedi.

'BANA DEMİRLE VURDULAR'
Yaşadığı darp anını anlatan Gazi Ömür Karaman, "Belime demirle vurdular. Ben yere düştüm. Ellerimi ayakkabılarıyla çiğnediler. Bağırmama rağmen, 'Ben bir gaziyim, yüzde 92 engelliyim' dememe rağmen. 20 yaşlarında bir çocuk yardıma geldi. Onu da dövdüler. Dişleri parçalanmış. Daha sonra savcılığa gittik. O arkadaş da şikayetçi oldu. Daha sonra, işletmedeki çalışanlar gelip benden özür dilediler. Ben oraya onurumla gittim, aynı şekilde onurumla da çıkmak istedim. Onurumla girip çıkmama bile izin vermediler. Ben hakkımı helal etmiyorum" diye konuştu.

‘BUNU YAPANLAR BİR AN ÖNCE CEZASINI ÇEKMELİ’
Darp edilen gaziyi ziyaret eden Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal ise "Gazimiz hak etmediği bir olayla karşı karşıya geliyor. Normal, sağlıklı bir bireye dahi asla yapılamayacak bir davranışı böylesine bir insana yapıyor olmak vicdanın, ahlakın ve insanlığın tükendiği andır. Bu acı olayı duyduğumuz anda çok üzüldük. Gazimizin yaşadığı acı olayla valiliğimiz, emniyetimiz ve savcılığımız ilgileniyor. Tek isteğimiz bunu yapanların bir an önce cezalandırılması. Hepimizin gazilerimize sahip çıkması gerekiyor" ifadelerini kullandı.

3 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI
Bursa’nın Gemlik ilçesi Kumsaz Mahallesi'nde Gazi Ömür Karaman’ın darp edilmesi olayı ile ilgili sabah saatlerinde gözaltına alınıp, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan şüphelilerden Ü.T., Ö.Ş. ve S.Ş., savcının talebi üzerine tekrar gözaltına alındı. Bir kez daha adliyeye sevk edilen Ü.T., Ö.Ş. ve S.Ş., 'Basit yaralama' suçuyla tutuklanarak, Bursa Kapalı Cezaevi'ne gönderildi.

Şüphelilerin sorgulamalarında Ömür Karaman’ın gazi olduğunu bilmediklerini ve haberlerden öğrendiklerini belirttikleri öğrenildi. Ayrıca olayın da ayak uzatma meselesinden değil, Karaman’ın kafeden çıkarken küfür etmesi nedeniyle meydana geldiği yönünde ifade verdikleri belirlendi.

İŞLETME SAHİBİNDEN AÇIKLAMA
İşletme sahibi Süleyman Şahin tarafından yapılan yazılı açıklamada ise şu ifadelere yer verildi: "Bahse konu olan olayların hiçbirinin işletmemiz, işletme sahibimiz ve işletme personelimizle alakası bulunmamaktadır. Böyle bir olay ile ilgili olarak adımızın geçmesi bizleri derinden üzmüştür. Emniyet güçleri konunun takipçisi olmakla birlikte süreç henüz devam etmektedir. Gazimize en içten dileklerimizle geçmiş olsun diliyoruz. Konunun takipçisi olacağımızı kamuoyuna arz ederiz."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler