Türkiye Kupası Beşiktaşın

Türkiye Kupası Beşiktaş'ın

49. Türkiye Kupası'nı 2-2 biten karşılaşma sonrası, penaltılar sonucunda İstanbul BŞB'yi 6-5 yenen Beşiktaş kazandı...

Siyah-Beyazlılar, penaltı atışlarında Almeida, Fernandes, Aurelio, Simao'nun atışlarından golü buldu, Hilbert ile 1 penaltı kaçırdı.

İstanbul BŞB ise Ekrem, Gökhan Ünal ve Holmen, penaltıları attı ancak Cihan Haspolatlı ve Metin Depe ile 2 penaltı atışından yararlanamadı. Ve kupa Beşiktaş'ın oldu...

Kadir Has Stadı'nda oynanan mücadeleye etkili başlayan taraf İstanbul Büyükşehir Belediyespor oldu. Sağlı sollu ataklarla Beşiktaş kalesine yükselen Turuncu-Mavili ekip, 15. dakikada mutlak bir golden oldu.

RÜŞTÜ GOLÜ KURTARDI
Bu dakikada sağ çaprazdan ceza sahasına doğru ilerleyen İbrahim Akın'ın sert şutu Beşiktaşlı oyunculara çarparak yön değiştirdi. Kaleci Rüştü topu sektirdi, devam eden pozisyonda Herve Tum tam golü atacakken, Rüştü bir kez daha topa müdahale etti ve yüzde yüzlük golü önledi...

FERNANDES VERDİ Q7 ATTI
İlk 25 dakikalık bölüm İstanbul BŞB'nin üstünlüğü ile geçilirken Beşiktaş, defansın arkasına atılan toplarla gol aradı. Bu pozisyonlardan birinde Fernandes'in ara pasla kaçırdığı Quaresma, topu önce göğsüyle kontrol etti ardından gelişine vurdu ve Beşiktaş'ı 1-0 öne geçirdi.  

BELEDİYE GOLÜ BULDU AMA
Beşiktaş öne geçmesine rağmen İstanbul BŞB maçta yine etkili olan taraftı. Turuncu-Mavililer, 41. dakikada İbrahim Akın'ın sol kanattan ortasına İskender'in dokunuşu ile 'maça eşitliği getirdim' derken hakem Yunus Yıldırım, yan hakeminin kararına uyarak 'ofsayt' nedeniyle golü iptal etti.

ÖNCE HASAGIC SONRA METİN
İlk yarının son dakikasında ise Beşiktaş, 2. gole çok yaklaştı. Guti'nin harika pasına hareketlenen Simao, rakibini geçti vuruşunu yaptı. Kaleci Hasagic'in tokatladığı topa Quaresma yetişti ancak son anda araya Metin girdi ve ilk 45 dakika bu skorla sona erdi.

VE PENALTI...
ikinci yarıya iki takım da kontrollü başladı. Karşılaşmanın 52. dakikasında Aurelio, İskender'i yere indirdi ve hakem penaltı noktasını gösterdi.

İBRAHİM AKIN EŞİTLİĞİ SAĞLADI
Topun başına geçen eski Beşiktaşlı İbrahim Akın, topu ve kaleci Rüştü'yü ters köşelere gönderdi ve durum 1-1 oldu.
 
ALMEIDA KAÇIRDI
56. dakikada Bobo'nun yerine oyuna giren Almeida, 64. dakikada Guti'nin uzun pasında topu göğsüyle kontrol etti, dönerek vurdu ancak top direğin dışına çarparak auta çıktı.

BELEDİYE ÖNE GEÇTİ
Karşılaşmanın 64. dakikasında İstanbul BŞB'nin hızlı atağında top Gökhan Ünal'ın önünde kaldı. Tecrübeli golcü, Rüştü'yü avladı ve takımını 2-1 öne geçtiri.

DURUM 2-2 OLDU
Beşiktaş'ın oyundan düştüğü anlarda Guti'nin serbest vuruşunda ceza sahasında iyi yükselen Sivok, golü attı ve Beşiktaş'ı yeniden maça döndürdü.

GUTİ YAKIYORDU
Mücadelenin 82. dakikasında Beşiktaş ortasahasında Guti'nin pasını İskender kaptı, İskender'in pasını Holmen Cihan'a aktardı, Cihan'ın açısını Rüştü iyi kapattı ve tecrübeli oyuncunun vuruşunda top auta çıktı.

HASAGIC KURTARDI
85. dakikada Almeida'nın pasına çok iyi hareketlenen Quaresma, kaleciyle karşı karşıya kaldı. Portekizli yıldızın vuruşunu kaleci Hasagic kornere çeldi.

İlerleyen dakikalarda başka gol gelmedi ve mücadele uzatmaya gitti.

PENALTILARA GİDİLDİ
Uzatma dakikalarında Beşiktaş sahada daha diri göründü ancak taraftarlar 30 dakikada da eşitliği bozamadı ve maç penaltılara gitti.

Penaltılarda Beşiktaş'ta, Almeida, Fernandes, Aurelio, Simao'nun atışlarından golü buldu, Hilbert ile 1 penaltı kaçırdı.

İstanbul BŞB ise Cihan Haspolatlı ve Metin Depe ile 2 penaltı atışından yararlanamadı.  Ve kupa Beşiktaş'ın oldu...

KUPA 9. KEZ KARTAL'IN!
Kayseri Büyükşehir Belediyesi Kadir Has Stadı'nda yapılan final maçında rakibini geçen siyah-beyazlılar, 15. kez final oynadıkları kupayı 9. kez müzesine götürdü.

''Kara Kartallar'' ayrıca, son 6 sezonda 4. kez kupayı kazanarak, büyük bir başarıya imza attı.

Bu arada Beşiktaş, kupa tarihinde 1998 yılında Galatasaray'ın ardından 2. kez penaltı atışları sonucunda kupaya uzandı.

Tarihinde ilk kez final oynayan İstanbul Büyükşehir Belediyespor ise kupayı penaltılarla kaçırdı.

BEŞİKTAŞ: 6 - İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESPOR: 5

STAT: Kadir Has
HAKEMLER: Yunus Yıldırım, Baki Tuncay Akkın, Volkan Narinç

BEŞİKTAŞ: Rüştü, Ekrem, Sivok, Aurelio, İsmail, Fernandes, Necip, Quaresma, Guti (Dk. 106 Hilbert), Simao, Bobo (Dk. 56 Almeida)
TEKNİK DİREKTÖR: Tayfur Havutçu

İSTANBUL BŞB: Hasagiç, Rızvan, Can, Metin, Ekrem, Cihan, Mahmut, Holmen, İskender (Dk. 105 Tevfik), Tum (Dk. 56 Gökhan Ünal), İbrahim (Dk. 83 Gökhan Süzen)
TEKNİK DİREKTÖR: Abdullah Avcı

GOLLER: Dk. 33 Quaresma, Dk. 78 Sivok (Beşiktaş), Dk. 53 İbrahim (penaltıdan), Dk. 68 Gökhan Ünal (İstanbul Büyükşehir Belediyespor)
SARI KARTLAR: Dk. 13 Ekrem, Dk. 75 Quaresma (Beşiktaş), Dk. 45 Metin, Dk. 62 Mahmut, Dk. 120 Holmen (İstanbul Büyükşehir Belediyespor)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler