Türkiye rekortmeni Orta'da seçmen kaydı taşımaya devam!

Türkiye rekortmeni Orta'da seçmen kaydı taşımaya devam!

Türkiye'de 'taşıma seçmen'in en yoğun olduğu ilçe unvanını elinde bulunduran Çankırı'nın Orta ilçesinde şu saatlerde dahi 'seçmen kaydı taşıma' operasyonu yapılıyor.

31 Mart tarihinde yapılacak yerel seçimler öncesi ülkenin gündeminden düşmeyen 'seçmen kaydı taşıma' operasyonu bugün de hız kesmeden devam ediyor.

Edinilen bilgilere göre; Çankırı'nın Orta ilçesinde ilçe seçim hakimi tarafından 'seçmen' kimlikleri dondurulan yaklaşık 650 kişiden önemli bir kesiminin yeniden 'seçmen' olabilmesi amacıyla düzenlendiği iddia edilen operasyon İstanbul'da yaşayan Kanlıca mahallesi derneğinin üyelerine çektiği mesajla açığa çıktı.

ÜYELERE GÖNDERİLEN BAZI MESAJ ÖRNEKLERİ ŞÖYLE

mesaj-resim-01.jpg

mesaj-orta-cankiri-resim-01.jpg

ORTA BELEDİYE BAŞKANI BAYRAM YAVUZ ONAY
YAŞANAN GELİŞME İLE İLGİLİ OLARAK SÖZCÜ18'E KONUŞTU

Yaşanan gelişmelerle ilgili olarak kendisine ulaştığımız Orta Belediye Başkanı Bayram Yavuz Onay "İlçe Seçim Kurulu'nun sıcak saatlerde aldığı bir kararla yaklaşık 650 seçmenimizin kaydı donduruldu. Bu karar içerisinde bazı vatandaşlarımız mağdur oldu. Mahalle derneği de ilçemizde yaşayan mağdur vatandaşlarımızın mağduriyetlerini ortadan kaldırma adına üyelerine bilgilendirme mesajı göndermiş. Hepsi bu. Kimse seçmen taşımıyor. Taşıma gibi bir gailemiz de yok" dedi.

KANLICA DERNEK BAŞKANI ÇAVUŞ: İDDİALAR SAÇMA
Konuyla ilgili olarak kendisine ulaştığımız Kanlıca 18 Eğitim Kültür Yardımlaşma Derneği Başkanı Ramazan Çavuş; "Yaşayanlar yok yazılmış. O arkadaşlarımız İstanbul'a gelmiş. Benim babam da orada yaşıyor. TOKİ'de evimiz var. Aşağıda evimiz var. Lakin listelerden isimler silinmiş. Bizim bölgenin hava durumu ortada. Büyüklerimiz çocuklarının yanına gelmişler lakin kendileri şu an silinmiş durumda. 'Taşıma oy' iddiasında bulunanların yaşanan durumu suistimal ettiklerini düşünüyorum. Amacımız dernek olarak vatandaşımızı bilgilendirmenin gayretindeyiz."

TOKİ EVLERİ İNŞAAT HALİNDE!

Kanlıca 18 Eğitim Kültür Yardımlaşma Derneği Başkanı Ramazan Çavuş'un "... TOKİ'de evimiz var" açıklaması gelen bilgiler ışığında boşa çıkmış görülmekte!

Sözcü18 Haber Merkezi'ne ulaşan bilgilere göre Orta ilçesinde halen yapımı sürdürülen TOKİ evlerinde inşaat çalışmaları sürdürüldüğü için burada yaşam mümkün değil.

orta-toki-evleri-resim-0111.jpg

ORTALI SEÇMEN YAŞANANLARA TEPKİLİ!

Günboyu yaşanan gelişmeler ışığında konuyla ilgili olarak Sözcü18 Haber Merkezini arayan ve ismini vermek istemeyen Ortalı vatandaş; "31 Mart'ta yapılacak yerel seçimler nedeniyle yüksek sayıda seçmenin ilçemize taşındığı haberleri yazılı ve görsel basında genişçe yer aldı. Ancak buna karşın haberinizde adı geçen dernek yönetimi geride bıraktığımız Aralık ve Kasım aylarında da benzer mesajları üyelerine göndererek bugünkü ortamın oluşmasına katkı sağlamıştır. Bununla birlikte ilçemiz içerisinde bazı adreslerde polis tarafından yapılan denetimlerde de iddialar doğrulanmış olmasına karşın, başta belediye başkanı ve dernek başkanının Sözcü18'e yaptığı açıklamalar emniyet mensubu arkadaşlarımızı da yer yer töhmet altında bıraktığını üzülerek takip ediyoruz." dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
4 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler