Türkiye'de 'sarı' alarmı!

Türkiye'de 'sarı' alarmı!

Çin'de ortaya çıkan 2019-nCoV adı verilen corona virüs dünyayı tehdit ediyor. Türkiye Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü, Çin'den İstanbul'a uçuşu olan hava yolu şirketlerini gerekli önlemleri almaları konusunda uyardı.

Çin’in Vuhan kentinde ortaya çıkan ‘koronavirüs’ten Türkiye’nin etkilenmemesi için İstanbul Havalimanı’ndaki Hudut ve Sahiller Genel Müdürlüğü ekipleri harekete geçti.

Çin’den yolcu taşıyan hava yolu şirketleri ile yer hizmeti veren firmaları uyaran yetkililer, virüsün belirtilerini ve önlemlerini düzenledikleri toplantı ile anlattı.

Toplantıda Hudut ve Sahiller Genel Müdürlüğü  yetkilileri, Çin’den gelen uçaklarda şüpheli bir yolcu görülmesi durumunda neler yapılması gerektiğini, ilgili hava yolu firmalarının görevlilerine detaylı bir şekilde aktardı.

Ayrıca hava yolu yöneticilerinden böyle bir vaka ile karşılaşmaları halinde hemen Hudut ve Sahiller Genel Müdürlüğü yetkililerine bilgi verilmesi istendi.

VİRÜSLÜ YOLCU TESPİT EDİLMESİ HALİNDE

Uçakta virüslü yolcunun tespit edilmesi durumunda ilk olarak yolcunun havalimanında özel kıyafetli ekipler tarafından alınarak hastanın karantina odasına götürüleceği,  buradaki işlemlerin ardından da ilgili sağlık kurumlarına gönderileceği öğrenildi.

Öte yandan THY’nin Çin’den İstanbul’a yaptığı seferlerde şu ana kadar herhangi bir olumsuzluk yaşanmadığı öğrenildi. Çin’den İstanbul’a THY’nin yanı sıra Çin Güney Havayolları (China Southern Airlines) ile Sichuan Airlines tarifeli sefer gerçekleştiriyor.

RUSYA YOLCULARI TERMAL TARAMADAN GEÇİRİYOR
Rusya’da havaalanlarında virüs taşıyanları tespit edebilmek için Çin’den gelen yolcuları termal kameralardan geçirmeye başladı. Moskova’daki Şeremetyevo ve Vnukovo havaalanları ile Yekaterinburg ve Irkutsk’daki havaalanlarına termal kameralar yerleştirildi.

Ayrıca Rus yetkililer Çin’e gidecek yolculara Wuhan şehrini ziyaret etmemeleri, hayvanat bahçeleri ve hayvan pazarlarından uzak durmaları uyarısında bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler