Türkiyenin en büyük AVMsi Çankırılı işadamından

Türkiye'nin en büyük AVM'si Çankırılı işadamından

Nata Grup'un Mamak Durali Alıç mahallesinde inşa ettiği içinde IKEA'nın da bulunduğu ülkenin en büyük alışveriş merkezinin açılışı gerçekleşti.

Çankırı'nın yetiştirdiği önemli işadamlarından Namık Tanık'ın yönetim kurulu başkanlığı yaptığı Nata Grup’un Mamak Durali Alıç mahallesinde inşa ettiği içinde IKEA’nın da bulunduğu Türkiye’nin en büyük Alışveriş Merkezi olan Anatolium Alışveriş Merkezinin ilk etabının açılışı Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, Ak Parti Ankara Milletvekili Haluk Özdalga, Maya Grubu Kurucu Başkanı İlyas Özsüer, Maya Holding ve IKEA Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Özsüer, Nata Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Namık Tanık, Maya Holding CEO ve IKEA Türkiye Ülke Müdürü Fuat Atalay’ın katılımıyla gerçekleşti. Başkan Akgül ve yöneticilerin testereyle ağaç kütüğünü keserek gerçekleştirdikleri açılışta, IKEA, Leroy Merlin, Tesco Kipa ve Elektoworld mağazalarının da açılış kurdeleleri Başkan Akgül tarafından kesilerek açıldı.

namik-ikea-resim-03.jpg

Akgül: Yeni yatırımcıları bölgemize bekliyorum
Anatolium Alışveriş Merkezinin ilk etabının açılışında konuşan Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, çok büyük bir proje olarak değerlendirdiği Anatolium Alışveriş merkezinin bir yıl gibi  kısa sürede açılmasının Türkiye’de bir rekor olduğunu söyledi. Akgül ayrıca Alışveriş Merkezi’nin Mamak’ta olmasından duyduğu mutluluğu ifade ederek, yatırımcıları Mamak’a beklediklerini söyledi. Akgül” Mamak’ta hizmete giren Türkiye’nin en büyük Alışveriş Merkezi Mamakla beraber  Ankara’ya ve çevre illere hizmet verecek. Bu kadar büyük bir projenin bu kadar kısa sürede açılması rekordur. Bu projenin başından itibaren emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Yatırımın değer kazanması anlamında bu büyük yatırımı gerçekleştiren yatırımcılara teşekkür ediyorum. Mamak değişen ve gelişen bir ilçe olmakla beraber cazibe merkezi olma  yolunda emin adımlarla ilerliyor. Özel müteşebbis Mamak’ı tercih ediyor. Bu yüzden Mamak’ta istihdam artıyor. Türkiye’nin en büyük AVM’sinin açılışıyla 4 bin kişi istihdam edilecektir. Yatırımcıları bölgemize davet ederek bölgemizi kalkındırmak istiyorum. Yeni yatırımcıları bölgemize bekliyorum.” dedi.

AÇILIŞTAN FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLA

Özsüer: Başkan Akgül’e teşekkür ediyorum
Alışveriş Vadisi’nin açılış konuşmasını gerçekleştiren IKEA Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Özsüer, Ankaralılar için yeni bir cazibe merkezi kazandırdıklarını belirterek, yatırımlarının ilk gününden bu yana her aşamada kendilerine destek veren Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül’e teşekkür etti. Özsüer “Anatolium Alışvriş Parkları’nın ilkini Bursa’da hayata geçirdik. İkincisi ise bugün ilk ziyaretçilerini ağırlıyor. Anatolium Ankara Alışveriş Parkı ile Ankaralılar için yeni bir cazibe merkezi hayata geçirdik.2000 araçlık otoparkımız mevcut. Çevreci anlayışı ön plana çıkardık. Yerini özenle seçtik. Yatırımımızın ilk gününden bugüne kadar her aşamada doğru yönlendirme ve desteklerinden dolayı Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül’e teşekkür ediyorum.” dedi.

Dev Alışveriş vadisi
Alışveriş Merkezi Ankara ve çevre illere hitap edecek şekilde tasarlandı. Türkiye’nin en büyük Alışveriş Merkezi olmasının yanı sıra, Mamak çöplüğünün yanı başında inşa edilmesiyle de dikkat çekiyor. Doğukent Mamak hattında bulunan Alışveriş Merkezinin ticarete pozitif katkılar sağlaması hedefleniyor. Anatolium’un yılda 10 milyon ziyaretçi çekerek dev bir Alışveriş Vadisi oluşturacağı bekleniyor.

Anatolium’da IKEA’nın yanısıra hipermarket ve teknoloji marketi de yer alıyor.Ayrıca restoran, kafe ve eğlence alanlarnın yanında yerli ve yabancı markaların bulunduğu 100 mağaza ile hizmet verecek.34 bin metrekarelik alanda 8 binden fazla çeşit bulunan IKEA mağazası da Türkiye’nin en büyüğü olacak.

Açılışa Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, eşi Zeliha Akgül, Ak Parti Ankara Milletvekili Haluk Özdalga, Ak Parti Mamak İlçe Başkanı Davut Erdem, Meclis Başkanvekili Erdal Ak, Grup Başkan Vekili Faruk Gültekin, Meclis üyeleri, Başkan Yardımcıları Erdoğan Karadağ, Ahmet Müfit Yıldırım, Maya Grubu Kurucu Başkanı İlyas Özsüer, Maya Holding ve IKEA Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Özsüer, Nata Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Namık Tanık, Maya Holding CEO ve IKEA Türkiye Ülke Müdürü Fuat Atalay, IKEA, Leroy Merlin, Tesco Kipa, Elektroworld mağaza yetkilileri ile birlikte çok sayıda davetli katıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
4 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler