Türkye - Güney Kore dostça

Türkye - Güney Kore dostça

A Milli Takımımız, Güney Kore Milli Takımı ile dostluk mücadelesinde Trabzon Avni Aker Stadı'nda karşılaştı.

A Milli Takımımız, EURO 2012'deki kritik grup maçları öncesi son hazırlık maçında Güney Kore ile karşılaştı. 90 dakika sonunda mücadeleden gol sesi çıkmadı: 0-0

Türkiye ile Güney Kore (A) Milli Takımları arasındaki özel karşılaşmaya ev sahipliği yapan Trabzon'da, yaklaşık 6,5 yıl aradan sonra (A) Milli takım düzeyinde bir milli maç yapıldı.

En son 4 Eylül 2004'de Gürcistan ile Dünya Kupası Eleme Grubu maçında Trabzon'da karşılaşan ve sahadan 1-1'lik sonuçla ayrılan ay-yıldızlılar, söz konusu tarihten sonra ilk kez Hüseyin Avni Aker Stadı'nda bir maça çıktı.

Trabzonlu futbolseverler, uzun süre sonra bir milli maç Trabzon'da oynanmasına karşın maça çok fazla ilgi göstermediler. Yaklaşık 24 bin kapasitesi olan Hüseyin Avni Aker Stadı tribünlerinde yer yer boşluklar gözlenirken 12 bin civarında taraftar karşılaşmayı izledi.

Hamburg'da oynayan golcü futbolcu Tunay Torun, Fenerbahçe'nin genç kalecisi Fehmi Mert Günok ve Gökhan Süzen ilk kez milli takımda maç kadrosunda yer aldılar.

FIFA tarafından 2012 Avrupa Şampiyonası Eleme Grubu'nda Kazakistan'a attığı gol ile yılın en iyi golü ödülene layık görülen Hamit Altıntop'a Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener ve Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener tarafından ödül verildi.

Karşılaşmayı bazı Kore Gazileri ve Kore Gazileri Varisleri de izledi.

Maç öncesi taraftarlar, milli takıma tribünlere çağırıp alkışlayarak destek verdiler.

Maç başlamasına kısa bir süre başlayan sağanak nedeniyle maraton ve kale arkası tribünündeki taraftarlara yağmurluk dağıtıldı.

TÜRKİYE-GÜNEY KORE
Türkiye:
Volkan, Servet, Serdar Kesimal, İsmail Köybaşı, Sabri, Serkan Balcı, Emre Belözoğlu, Hamit, Selçuk İnan, Mehmet Ekici, Umut
Teknik Direktör: Guus Hiddink
 
Güney Kore: Jun Sung - Ryong, Hwang Jae Won, Hong Jeong Ho, Lee Yong Rae, Ji Dong Won, Park Chu Young, Hong Chul, Koo Ja Cheol, Lee Jung Soo, Ki Sung Yueng, Nam Tae Hee
Teknik Direktör: Cho Kwang-Ra

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler