Tuz Mağarasının kronik çiş sorunu çözülmeli

Tuz Mağarasının kronik "çiş" sorunu çözülmeli

Ahilik Haftası ve Yaren kutlamaları çerçevesinde

Tuz Mağarasında yapılan etkinlik kronik bir sorunu gündeme getirdi: Çiş!

Kutlamalarla ilgili olarak Tuz Mağarasında yapılan etkinlik amacıyla, mağaraya gelen yaklaşık 500 kişilik bir grubun, mağarada yaklaşık 3 saate yakın bir süre kalması sonucu çok sayıda izleyicinin "tuvalet ihtiyacını" 150 metre aşağıdaki dehlizlerde karşılamaya sevketti!

Yaren gösterisi sırasında çok sayıda davetlinin mağaranın dehlizlerinde duvarlara "çiş" yaptığı görüldü. İzleyicilerin  izlenimlerine bakılırsa, gösteri sonrası tuz mağarasındaki birçok duvar böylesi bir saldırının izlerini taşıyordu.

TRT'nin de canlı yayımlamak için ekip gönderdiği programı izlemek için Tuz Mağarasına giden izleyiciler için, organizasyon komitesi ya da Valilik tarafından seyyar tuvaletlerle de olsa böylesi bir ihtiyaç için herhangi bir önlem alınmaması düşündürücü olsa gerek.

TUZ MAĞARASININ ÖNCELİKLİ SORUNU WC'LER!
Ahilik Haftası ve Yaren kutlamaları çerçevesinde Tuz mağarasında gerçekleştirilen etkinlik sonrası haber merkezimizi arayan çok sayıda okurumuz, "Türkiye'de tek olan Tuz Mağaramızı yıllardır turizme açtıklarını ifade edenler, bırakınız tozlu çamurlu yolunu yapmayı, hiç değilse buraya gelen insanların tuvalet ihtiyaçlarını görmeleri konusunda gerekli olan WC'leri bugüne kadar yaptırmamış olmalarını hayretle karşılıyoruz. Ve bu feryadımızın da sizlerin aracılığıyla yetkililere iletilmesini istiyoruz" dediler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler