Twitter bütün dünyaya haber atlattı!

Twitter bütün dünyaya haber atlattı!

Ladin'in öldürüldüğü haberleri twitterda Obama'nın açıklamasından saatler önce paylaşıldı.

Bin Ladin'in öldürüldüğü yönünde ABD Başkanı Obama'nın açıklamasından saatler önce twitterda Ladin'e operasyon düzenlendiği ve Ladin'in öldürüldüğü konuşuluyordu

NTV'nin haberine göre Usame Bin Ladin'in öldürülmesiyle ilgili ilk haber Twitter'da yer aldı, oradan tüm dünyaya yayıldı.

OBAMA'DAN ÖNCE KEITHURBAHN AÇIKLADI
Usame Bin Ladin’in öldürülmesiyle ilgili ilk haberi ne CNN ne de Al Jazeera geçti. Haber, ilk olarak Twitter’da Donald Rumsfeld'in danışmanı keithurbahn adlı kullanıcının tweet’iyle yayılmaya başladı.

REALLY VIRTUAL TWEETLE CANLI YAYIN YAPTI
Basının daha sonra tespit ettiğine göre ReallyVirtual rumuzlu kullanıcı, Bin Ladin'in öldürüldüğü kasabaya düzenlenen hava saldırısını, hedefin kim olduğunu bilmeden, dakika dakika tweet etti.

ReallyVirtual, gece yarısı 01:00 sularında çok sayıda helikopterin Bilal şehri yakınlarında Abutabat kasabası üstünde dolaşmaya başladığını duyurdu. Daha sonra uçakların da geldiğini söyleyen kullanıcı, bombardıman başladığını, o sırada bir müttefik helikopterinin de düştüğünü aktardı.

ReallyVirtual'ın tweet'lerinde bir süre adı geçmemesine karşın, sonraki tweetlerde operasyonun Usame'yi hedeflemiş olabileceğine dair görüşler yer alıyor.



KESİN BİLGİYİ KEITHURBAHN VERDİ
Kesin bilgiyse Twitter'a başka bir kullanıcı tarafından kondu. “Güvenilir bir kişinin bana dediğine göre Usame Bin Ladin’i öldürmüşler” diye yazan keithurbahn’ın mesajı anında retweet’ler yoluyla çoğaltılmaya başladı. Sadece birkaç saatte Twitter’ın en çok konuşulan konusu haline gelen, ve hala birinciliğini sürdüren konu, elbette Facebook’a da sıçradı.



FACE'DE İLGİNÇ İDDİA: ZATEN ÇOKTAN ÖLDÜRÜLMÜŞTÜ
Aslında çok daha önce açılmış bir sayfa olan Osama Bin Laden is DEAD - Usame Bin Ladin ÖLDÜ Facebook sayfası, Usame'nin çok daha önce ölmüş olduğunu, ama bunun gizli servisler tarafından gizlendiğini, bu sayede "Terörizme Karşı Savaş" için büyük bütçeler ayrılmasının haklı kılındığını iddia ediyordu. Fakat bu sayfayı yeni bir sayfa sananların birbirleriyle paylaşması ile şu anda Bin Ladin Ölü başlıklı sayfayı şimdiden 260 binin üstünde kişi takip etmeye başladı.

BEYAZ SARAY DUYURUYU TWEETLE YAPTI
ABD saatine göre, dün akşam Beyaz Saray iletişim sorumlusu Dan Pfeiffer 10'a çeyrek kala, Başkan'ın halka sesleneceğini 'tweet' ile de duyurdu. Fakat Savunma eski Bakanı Donald Rumsfeld'in ofisinden Keith Urbann 10:24'te aldığı duyumu Twitter'da paylaştı. 10 dakika içinde önce CBS bu haberi doğrulatmaya uğraşıp Twitter'dan paylaştı, ardından da Fox News. Ve New York Times ile CNN konuyla ilgili tweet atmadan önce Obama, az sonra halka hitap edeceğini Twitter'dan duyurdu. Obama'nın videousunu buradan izleyebilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler