Üç Bakan görevlerinden istifa etti

Üç Bakan görevlerinden istifa etti

İşte kabinenin yeni üyeleri.

Anayasa gereği, seçim kararının alınmasının ardından 5 gün içinde görevi bırakmaları gereken Adalet Bakanı Sadullah Ergin, İçişleri Bakanı Beşir Atalay ve Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım yerlerine tama yapıldı...

İçişleri Bakanlığı'na müsteşar Osman Güneş atandı...

Adalet Bakanlığı'na müsteşar Ahmet Kahraman atandı...

Ulaştırma Bakanlığı'na müsteşar Habip Soluk atandı...

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, üç bakanlık için yapılan atamaya ilişkin kararnamenin, bu akşam, Resmi Gazete’nin mükerrer sayısında yayımlanacağını söyledi.

OSMAN GÜNEŞ KİMDİR?

İçişleri Bakanlığı'na atanan Osman Güneş, 1952 yılında Yozgat İli Şefaatli İlçesine bağlı Ekinciuşağı Köyünde doğdu.

İlkokulu köyünde bitirdikten sonra sırasıyla 1971 yılında Yozgat Lisesi’nden, 1976 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. Nisan 1977'de Ankara Maiyet Memuru (Kaymakam Adayı) olarak göreve başladı. Kaymakamlık stajını tamamladıktan sonra sırayla Mecitözü, Çelikhan, Cizre, Datça ve Sandıklı Kaymakamlıkları’nda bulundu. Ocak 1990 tarihinde İçişleri Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü Daire Başkanlığı’na atandı.

Bu birimde yaklaşık 2 yıl Daire Başkanlığı, 4 yıl Genel Müdür Yardımcılığı yaptıktan sonra Aralık 1995 tarihinde Personel Genel Müdürü olarak tayin edildi. 2 yıl bu görevi ifa ettikten sonra Kasım 1997 tarihinde İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğü, Eylül 1998 tarihinde Bakanlık Müşavirliği görevine atandı. 30 Mart 2000 tarihinde yeniden İller İdaresi Genel Müdürlüğü görevine getirilen Osman Güneş, 01 Aralık 2003 tarihinden 31.12.2005 tarihine kadar Şırnak Valiliği’nde vali olarak görev yaptı.

31 Aralık 2005 tarihinde Bakanlar Kurulu kararı ile Kayseri Valiliği’ne vali olarak atandı. Güneş, Kayseri Valiliği'nin ardından İçişleri Bakanlığı'na müsteşar olarak atandı. Güneş evli, 4 çocuk ve 3 torun sahibi.

RİSOTTO SKANDALI

Osman Güneş, 2007'de İçişleri Bakanı olduğu dönemde 'risotto' olayı ile gündeme damgasını vurmuştu. Güneş, Muğla’da katıldığı bir davette yediği risottonun içinde şarap olduğunu öğrenince, masayı terk etmiş ve daha sonra da yemeği düzenleyen Muğla Valisi Temel Koçaklar görevden alınmıştı. Daha sonra Kayseri Valiliği'ne atanan Güneş, kente vardığında 'Bana iyi bakamadılar. Risotto yedirdiler ben de geri döndüm' demişti.

HABİB SOLUK KİMDİR?

Ulaştırma Bakanlığı'na atanan Mehmet Habib Soluk, 1950 yılında Sivas'ta doğdu.

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği bölümünden mezun olan Soluk, Denizcilik Bankası Anonim Ortaklığı ve Türkiye Gemi Sanayi A.Ş. Camialtı Tersanelerinde çeşitli görevlerde bulundu.

2003 yılında Kıyı Emniyeti ve Gemi Kurtarma İşletmeleri Genel Müdürlüğü Yatırım Planlama ve İzleme Şube Müdürlüğü yaptı.

2003-2004 yıllarında Denizcilik Müsteşarlığı APK Dairesi Başkanlığı ve PTT Genel Müdür Yardımcılığı görevlerinde bulunan Soluk, bir süre Kıyı Emniyeti ve Gemi Kurtarma İşletmeleri Genel Müdürü olarak görev yaptı, ardından Ulaştırma Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığı'na getirildi.

Son olarak Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarı olarak görev yapan Mehmet Habib Soluk, Fransızca biliyor.

AHMET KAHRAMAN KİMDİR?

Adalet Bakanlığı'na atanan Ahmet Kahraman, Hukuk fakültesinden 1978'de mezun oldu.

Ahmet Kahraman, Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin'in İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden okul arkadaşı. Daha önce de personel genel müdür Yardımcılığı yapan Kahraman, İzmir Menemen doğumlu.

1980 yılında Lice hâkim yardımcısı olarak göreve başladı, savcılık ve hakimlik yaptı. 1990 yılından itibaren Adalet Bakanlığı'nın birimlerinde tetkik hakimi, daire başkanı ve genel müdür yardımcılığı yapan Kahraman, 2000 yılında Ankara hâkimliğine atandı.

Şubat 2008'den itibaren müsteşar yardımcılığına tayin edildi. Ankara 25. Asliye Hukuk Mahkemesi yargıçlığı görevinde bulunan Ahmet Kahraman, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın açtığı tazminat davalarına da baktı.

Kahraman, Selanik'teki Atatürk Evi'nde bulunan şeref defterine yazdığı ifadelerle Başbakan Erdoğan'a hakaret eden Fethi Dördüncü'yü 10 bin YTL tazminata mahkûm etmişti. Gazeteci Tuncay Özkan'ın sunduğu Politika Durağı adlı programda Başbakan'a hakaret edildiği iddiasıyla açılan davayı ise reddetmişti.

Kahraman, 19 Temmuz 2008'de Fahri Kasırga'dan boşalan müsteşarlığa getirildi.

Kahraman son olarak Adalet Bakanlığı'na atandı.

kaynak: gazetevatan.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler