UEFA Avrupa Ligi’nde şampiyon Frankfurt! Rangers’ı penaltılarla yıktı

UEFA Avrupa Ligi’nde şampiyon Frankfurt! Rangers’ı penaltılarla yıktı

Avrupa'da sezonun ilk şampiyonu belli oldu. Avrupa'nın 2 numaralı organizasyonu olan UEFA Avrupa Ligi'nde şampiyon Alman ekibi Frankfurt oldu.

UEFA Avrupa Ligi’nde Frankfurt ile Rangers şampiyonluk için karşı karşıya geldi. İspanya’daki Ramon Sanchez-Pizjuan Stadı’nda oynanan finalde penaltı atışları sonrasında şampiyon Almanya Bundesliga ekibi Frankfurt oldu. 90 dakikası ve uzatma devreleri 1-1 biten maçta heyecan penaltı atışlarında son buldu. 5 penaltıyı da gole çeviren Alman ekibi, Ramsey’in kaçırdığı penaltı sayesinde Rangers’a 5-4’lük üstünlük kurdu.

42 yıl sonra Avrupa kupası kazanan Frankfurt, gelecek sezon Şampiyonlar Ligi'ne 1. torbadan katılmaya hak kazandı. Alman ekibi, tarihinde ilk kez Şampiyonlar Ligi’nde boy gösterecek.

Öte yandan Frankfurt, 10 Ağustos Çarşamba günü Şampiyonlar Ligi şampiyonu (Liverpool ya da Real Madrid) ile UEFA Süper Kupa maçına çıkacak.

SAVUNMADAKİ HATA GOLÜ GETİRDİ

Finalin 57. dakikasında Rangers 1-0 öne geçti. Orta sahada Sow’un kafayla ulaştıramadığı top savunmasına doğru gitti. Stoper Melo da ayağının kaymasıyla yanındaki Aribo’yu tutamadı. İngiliz forvet, kaleci Trapp ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda topu filelere gönderip takımını öne geçirdi.

KAMADA ÜST AĞLARA GÖNDERDİ!

Yediği golden sonra uyanan Frankfurt daha çok risk alıp Rangers kalesine yüklenmeye başladı. Kamada savunmanın arkasına atılan topa sağ ayağıyla aşırtma bir vuruş yaptı ancak nefeslerin tutulduğu pozisyonda topu üst ağlara bıraktı.

BU KEZ GOLDSON HATA YAPTI, BORRE AFFETMEDİ!

Frankfurt finalde 12 dakika sonra Rangers’a cevap verdi. Sol bek Kostic’in kale ağzına yaptığı ortada Rangers savunması hata yaptı. Goldson müdahale edebileceği topu kaleci ve diğer stoper Bassey’e bırakınca araya girip ayağını koyan Borre, topu filelere gönderip skoru 1-1’e getirdi.

PENALTI ATIŞLARI

Beraberlik golünün geldiği 69. dakikadan sonra iki takım da yine kontrollü oyunu tercih etti. 90 dakikanın 1-1’lik beraberlikle tamamlandığı mücadelenin uzatma devrelerinde de eşitlik bozulmadı.

Ardından Rangers taraftarlarının olduğu kale önündeki atışlarda üstünlük sağlayan taraf Frankfurt oldu.

Frankfurt: Lenz, Hrustic, Kamada, Kostic, Borre

Rangers: Tavernier, Davis, Arfield, Ramsey (Kaçırdı), Roofe

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler