UEFA, Fenerbahçe için kararını verdi!

UEFA, Fenerbahçe için kararını verdi!

UEFA'nın Fenerbahçe hakkındaki kararı belli oldu. Sarı lacivertli ekibe men cezası verilmezken Finansal Fair Play çerçevesinde çeşitli yaptırımlar uygulanacak.

UEFA’nın merakla beklenen Fenerbahçe kararı belli oldu. Sarı lacivertli kulübe 65 sayfalık bir evrak yollanırken Avrupa’dan men cezasının bulunmadığı öğrenildi.

UEFA’nın verdiği kararda sarı lacivertli kulübe küçük bir miktar para cezası verileceği ancak Fenerbahçe’nin buna itiraz edebileceği belirtildi.

UEFA'dan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"UEFA Kulüp Finansal Kontrol Komitesi Adli İdare Bürosu, Fenerbahçe ile 20 Mayıs 2016'da yaptığı uzlaşma gereği kesin hedefine uyamadığını tespit etti.

Sonuç olarak, UEFA Kulüp Kontrol Komitesi, 2020/21 ve 2021/22 sezonlarında elde edeceği 2 milyon euro'luk UEFA gelirini durdurma kararı almıştır. Fenerbahçe, 2020/21 ve 2021/22 sezonlarında pozitif transfer bakiyesine ulaşmak zorundadır. Fenerbahçe, bu kurala uymadığı takdirde yeni transferlerini UEFA kadrosuna bildiremeyecektir.

Fenerbahçe, 2020/21 ve 2021/22 sezonlarında 23'ten fazla oyuncusunu bildiremeyecektir.

Bununla birlikte, Fenerbahçe, 15 Ekim 2019'a kadar borcunu yeniden yapılandırması ve yeni ulusal finansal kurallara uyması durumunda kısıtlanan geliri 2 milyon euro'dan 1 milyon euro'ya inecektir."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler