UEFA, Şampiyonlar Ligi Finalini Rusya'dan Fransa'ya taşıdı

UEFA, Şampiyonlar Ligi Finalini Rusya'dan Fransa'ya taşıdı

Rusya'nın Ukrayna'ya askeri harekat düzenlemesi sebebiyle UEFA, acil bir toplantı kararı alarak 2022 Şampiyonlar Ligi Finali'nin oynanacağı karşılaşmayı St. Petersburg'dan Paris'e taşıdı.

UEFA Şampiyonlar Ligi Finali'nin düzenleneceği şehir belli oldu.

Avrupa Futbol Federasyonları Birliği (UEFA), resmi sitesinden bir açıklama yayımlayarak 28 Mayıs'ta Rusya'nın St. Petersburg'da oynanması planlanan 2022 Şampiyonlar Ligi Finali'nin, Fransa'nın Paris şehrinde düzenlemesine karar verildiğini duyurdu.

Paris'te oynanacak final mücadelesi, Fransa Milli Futbol Takımı'nın maçlarına ev sahipliği yapan Stade de France'da düzenlenecek.

Birlik, yaptığı açıklamada, desteğinden ötürü Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'a teşekkür ederek "UEFA, Avrupa kulüp futbolunun en prestijli karşılaşmasını kriz anında Fransa'ya taşıma konusundaki kişisel desteği ve bağlılığı için Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'a teşekkür ve takdirlerini sunar. Fransız hükümetiyle birlikte UEFA, Ukrayna'da yıkım, yerinden edilme ve korkunç bir acı ile karşı karşıya kalan futbolcular ve aileleri için kurtarma sağlanmasına yönelik ortak çabaları tam olarak destekleyecektir" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler