Ukrayna'da ölü ve yaralılar var

Ukrayna'da ölü ve yaralılar var

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik askeri müdahalesi sırasında 57 kişinin yaşamını yitirdiği, en az 167 kişinin de yaralandığı duyuruldu.

Ukrayna’yı işgal etmesinin ardından bölgeden peş peşe haberler geliyor.

Rusya'nın Ukrayna'da ilerleyişi devam ederken, saldırıların ilk günkü acı bilançosu açıklandı.

Ukrayna Sağlık Bakanı Oleh Lyashko basına verdiği demeçte, Rusya’nın Ukrayna'ya düzenlediği saldırının ilk gününde 57 kişinin hayatının kaybettiğini, 169 kişinin ise yaralandığını bildirdi.

Ülkenin sağlık sisteminin şu anda istikrarlı olduğunu ifade eden Lyashko, ayakta tedavi görebilecek hastalara, hastane yataklarını boşaltmaları çağrısında bulundu.

DÜNYA SAĞLIK ÖRGÜTÜ’NDEN AÇIKLAMA

Dünya Sağlık Örgütü Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Ukrayna’daki insanların sağlığı için ‘ciddi endişe duyduğunu’ açıkladı.

"Sağlık sistemi, tüm sağlık sorunları olan insanlara temel bakım sağlamak için çalışmaya devam etmelidir” ifadesini kullanan Ghebreyesus, bölgede sağlıkla ilgili durumu izlediklerini ve raporladıklarını söyledi.

Ukrayna’da insani yardımın ulaştırılması için barış ve sürekli erişim çağrısında bulunuyorum” diyen Ghebreyesus, acil tıbbi malzeme satın almak ve teslim etmek için DSÖ’nün ‘Acil Durum Fonu’ndan 3,5 milyon dolar daha ayırdıklarını ifade etti."

ukrayna-rusya-savas-olu-yaralilar-var-resim-02.jpg

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler