Ulaşım ihalesinde Çankırı Belediyesi zarara mı uğratıldı!

Ulaşım ihalesinde Çankırı Belediyesi zarara mı uğratıldı!

Üçüncü kez ihaleye çıkartılan ve yapılan son ihalede AK Parti İl Yönetim Kurulu Üyesi işadamı Mustafa Arslan'da kalan ihale ile ilgili tartışma büyüyor...

5 Şubat Çarşamba günü Çankırı Belediyesi Encümen salonunda gerçekleştirilen 3'üncü şehiriçi ulaşım ihalesinin sonucu gündemdeki sıcak yerini koruyor.

Geride bıraktığımız Çarşamba günü gerçekleştirilen ihaleyi AK Parti Çankırı İl Yönetim Kurulu Üyesi işadamı Mustafa Arslan'ın kurucusu olduğu HYK Akaryakıt Ltd. Şti. verdiği aylık 15.000.- (onbeş bin) TL + KDV ile kazanmıştı.

VERİLEN RAKAM BİR ÖNCEKİ İHALEDE VERİLENİN YARISI!
AKP'li Mustafa Arslan'a ait HYK Akaryakıt Ltd. Şti.'nin verdiği bu rakam; Çankırı Belediyesi tarafından yapılan şehiriçi ulaşım ihalesinin 2'ncisini kazanan Fahri Kaya'nın o gün verdiği aylık 29.900.- + KDV fiyatından yaklaşık yüzde 99 daha düşük.

ORTADAKİ RAKAMLARA GÖRE ÇANKIRI BELEDİYESİ'NİN
10 YILLIK ZARARI 1 MİLYON 788 BİN LİRA!
Ortaya çıkan böylesi bir durumda Çankırı Belediyesi'nin geride bıraktığımız Çarşamba günü yapmış olduğu 'şehiriçi ulaşım ihalesi'nin faturası hayli kabarmışa benziyor.

Rakamları toplayıp çarptığımız zaman ihaleyi kazanan HYK Akaryakıt Ltd. Şti.'nin kazanmış olduğu ihalenin faturası Çankırı Belediyesi'ne hayli pahalıya patlamış görünüyor.

Bir önceki ihaleyi kazanan Fahri Kaya'nın verdiği teklifle Çankırı Belediyesi'nin kasasına yıllık 358.800.- TL ile birlikte 10 yılda 3 milyon 588 bin TL gibi bir rakam girecekken;

HYK Akaryakıt Ltd. Şti'nin fiyatlarıyla bu rakam; Yıllık 180 bin TL, 10 yıl olarak hesaplandığında ise bu rakam 1 milyon 800 bin TL. olarak karşımıza çıkıyor.

Anladığımız o ki; Çankırı Belediyesi iki ihale arasındaki rakamlara bakıldığında, gerçekleştirdiği son ihale sonucuna göre 10 yılda 1 milyon 788 bin TL ZARAR edecek şeklinde görülmekte.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
3 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler