Ülkenin 'simitçi vekili' Kızlaryolu'ndan 14 ay sonra ses verdi!

Ülkenin 'simitçi vekili' Kızlaryolu'ndan 14 ay sonra ses verdi!

Temmuz 2020'de CHP milletvekilleri Kurşunlu'da 'Kızlaryolu Barajı' ile ilgili arama çalışmaları yapmış ve medyada "Temeli atılan baraj ortada yok" başlıkları yeralmıştı. Çankırı'nın 'simitçi vekili' Akbaşoğlu 14 ay sonra bugün bölgeden ses verdi!

Tarihler 6 Temmuz 2020'yi gösterirken Çankırı'ya gelen CHP milletvekilleri Gökan Zeybek, İsmet Tokdemir, Türabi Kayan ve Hasan Baltacı, 2017'de temeli atılan Devrez Kızlaryolu Barajı'nı da görmek istedi. Ancak ara ki bulasın sözü edilen barajı!

Aradan 14 ay geçti ve tarihler 9 Ekim 2021'i gösterirken, AKP Grup Başkanvekili ve Çankırı'nın 'simitçi vekili' M. Emin Akbaşoğlu bugün bölgeye sadece ve sadece TEK başına giderek, müteahhit firmanın beton mikseri önünde poz vererek çektirdiği kısa video ile boy gösterdi!

Simitçi (!) vekil Akbaşoğlu'nun Twitter hesabından bugün yaptığı o paylaşım:

akbasoglu-tek-basina-temel-atma-toreni-resim-010.jpg

NELER OLMUŞTU?

CHP Milletvekilleri 2020 yılının Temmuz ayında Çankırı'da yaptıkları incelemelerde Kurşunlu'nun Köpürlü köyüne gelerek, AKP iktidarı tarafından yapımı sürdürüldüğü belirtilen Devrez Kızlaryolu Barajı'nı bölgede aramışlar ve elde ettikleri izlenimleri basınla paylaşmışlardı.

devrez-kizlaryolu-baraji-chp-heyeti-resim-010.jpg

CHP'Lİ VEKİLLER GİTTİ: CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu bir süre önce 4 milletvekiline Orta Anadolu illerinin sorunlarını inceleme ve halkın dertlerini dinleme görevi verdi. Çankırı'ya giden CHP milletvekilleri Gökan Zeybek, İsmet Tokdemir, Türabi Kayan ve Hasan Baltacı, 2017'de temeli atılan Devrez Kızlaryolu Barajı'nı da görmek istedi.

Barajın planı böyle açıklanmıştı.

Ancak bölgeye gittiklerinde barajın temelini bile bulamadılar. Boş arazide, “İşte 450 milyon liralık olmayan baraj'' diye fotoğraf çektirdiler. CHP İstanbul Milletvekili Gökan Zeybek, ‘'Barajı aradık ama bulamadık, hiç kimse de akıbetini bilmiyor'' dedi.  Zeybek ‘Kaybolan baraj'la ilgili şunları söyledi:

GİTTİK, BULAMADIK: Barajın temelinin 2017'de Kurşunlu İlçesi Köprülü mevkiinde atıldığı açıklandı. Çankırı İl Başkanımız ile birlikte bu bölgeye gittik, arazi aracı ile dereleri aştık, tepeleri tırmandık, yağmur sularının kanallar oluşturduğu bir düzlüğe geldik.

CHP'li vekiller, ‘'İşte 450 milyon liralık olmayan baraj'' diye fotoğraf çektirdi.

AKIBETİ MEÇHUL: Ama ne temel, ne bir çalışma ne şantiye, ne iş makineleri, hiçbir şey yok. Boş bir arazi ve etrafta patlatılan kayalardan
artan yığınlar var. Çobanlarla karşılaştık, eski belediye başkanını bulduk, köylülerle konuştuk, kimse barajın akıbetini bilmiyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
7 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler