Ülker: Doğana talibim

Ülker: Doğan'a talibim

Amerikalı KKR ile Doğan Yayın Holding'i almak için anlaşan şirketin Yıldız Holding olduğu iddiası doğrulandı.

KAP'a yapılan özel durum açıklamasında şöyle denildi.

"SPK'ya Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı'na dönüşüm başvurusu yapmış olan Gözde Finansal Hizmetler A.Ş. ("Gözde"), Kohlberg Kravis Roberts & Co. (tüm ilişkili taraflarıyla KKR) ile Doğan Yayın Holding A.Ş.'nin satış sürecinde alıcı taraf olarak potansiyel bir konsorsiyum oluşumu içinde olduğunu kamuoyu ile paylaşır. Bu girişim, Gözde'nin yüksek büyüme potansiyeli olan karlı işlere yatırım yapma  stratejisi ile de tutarlılık arz etmektedir.
 
Yukarıdaki açıklamalarımızın, Sermaye Piyasası Kurulu'nun Seri: VIII, No:54 sayılı Tebliğinde yeralan esaslara uygun olduğunu, bu konuda/konularda tarafımıza ulaşan bilgileri tam olarak yansıttığını; bilgilerin defter, kayıt ve belgelerimize uygun olduğunu, konuyla ilgili bilgileri tam ve doğru olarak elde etmek için gerekli tüm çabaları gösterdiğimizi ve yapılan bu açıklamalardan sorumlu olduğumuzu beyan ederiz".

Daha önce gıda devi Ülker'i de bünyesinde bulunduran Yıldız Holding'in Amerikalı KKR ile birlikte Doğan Yayın Holding'i birlikte almak üzere anlaştığı iddia edilmiş, ancak Yıldız Holding bu iddialar suskun kalmıştı.

Bu açıklama ile birlikte Yıldız Holding, Doğan Yayın Holding'e talip olduğunu doğrulamış oldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler