Ülkü Ocakları Genel Başkanı'ndan beklenmedik istifa!

Ülkü Ocakları Genel Başkanı'ndan beklenmedik istifa!

Sinan Ateş, Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Başkanlığı görevinden ayrıldı. Ateş, akademik çalışmaları nedeniyle istifa kararı aldığını belirtti.

Sinan Ateş, Twitter hesabından yaptığı açıklamada “09 Ocak 2019 tarihinden itibaren şerefle yürütmekte olduğum Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Başkanlığı görevimden akademik çalışmalarım ve üniversitedeki görevim nedeniyle bugün itibariyle Liderimizin müsaadeleriyle ayrıldım” ifadelerine yer verdi.

SİNAN ATEŞ'İN İSTİFASININ ARDINDA, 
YAVUZ BAHADIROĞLU'NA VERDİĞİ YANIT İDDİALARI VAR

eus-ahbxqamgsj1.jpg

Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş'in beklenmedik istifasının ardında, Başkent kulislerinde Yavuz Bahadıroğlu'nun Twitter'dan paylaştığı ve sonrasında sildiği tweete verdiği cevabın neden olduğu ifade edilmekte.

Bahadıroğlu'nun yukarıdaki tweetiyle ilgili olarak Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Başkanı Dr. Sinan Ateş, Yavuz Bahadıroğlu’nun hiçbir zaman Türk tarihini görmediğini ve romanlarında genç zihinlere gizli nifak tohumları ekmeyi vazife bildiğini söylemişti. Bahadıroğlu’nu memnun edebilmek için Türk tarihinin önemli bir bölümün yok sayılmayacağını kaydeden Ateş, Türk çocuklarının Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere Türk tarihinin büyük simalarını asli kaynağından öğrenmeye devam edeceğini belirterek; “FETÖ'nün alternatif tarih tezlerinin savunucusu olan Yavuz Bahadıroğlu, hiçbir zaman Türk tarihini bütün olarak görmemiş ve  romanlarında genç zihinlere gizli nifak tohumları ekmeyi vazife bilmiş bir yazar müsveddesidir. Bir ticani kalıntısı olan Bahadıroğlu'nu memnun edebilmek için Türk tarihinin önemli bir bölümünü yok sayacak değiliz. Türk çocukları Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere Türk tarihinin büyük simalarını asli kaynaklardan öğrenmeye devam edecektir." demişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler