Uluslararası Çankırı-Ilgaz Sanat Çalıştayı'na ilgi büyüktü

Uluslararası Çankırı-Ilgaz Sanat Çalıştayı'na ilgi büyüktü

Ilgaz Nolana Mountain Resort'da düzenlenen 'Sanat Çalıştayı'na katılım yoğundu. 5 ülkeden 26 ressamın katıldığı çalıştayda 52 resim görücüye çıktı.

ÇANKIRI'nın şirin ilçesi Ilgaz'da "Uluslararası Çankırı-Ilgaz Nolana Sanat Çalıştayı" sergisi Nolana Mountain Resort Otel'de düzenlendi. Çankırı Konfederasyonu Başkanı Kaptan Mustafa Can'ın destekleriyle düzenlenen çalıştaya başta Vali M. Fırat Taşolar olmak üzere Çankırı Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen, Ilgaz Kaymakamı Burak Yılmaz, Ilgaz Belediye Başkanı Mehmed Öztürk, Orta Belediye Başkanı Ömer Bezci, Ankara Çankırı Dernekler Federasyonu Başkanı Adem Can ile Orta Dernekler Federasyonu Başkanı Şaban Can ve davetliler katıldı.

Ressam Birsen Çeken ve Ayşen Can küratörlüğünde 20-27 Nisan tarihleri arasında organize edilen resim çalıştayının sergisi törenle açıldı.

Dördü dekan olmak üzere sekiz akademisyenin içlerinde bulunduğu ve başta Kırgızistan, Azerbaycan, Rusya, Nahcıvan ve Türkiye'den 26 bilinir ressamın katıldığı çalıştayda 52 resim görücüye çıktı. Sergi davetliler ve katılımcılar tarafından ilgi ile izlendi.

MEHMED ÖZTÜRK: ILGAZ BELEDİYESİ OLARAK KATKI VERMEYE DEVAM EDECEĞİZ

Serginin açılış konuşmasını Ilgaz Belediye Başkanı Mehmed Öztürk yaptı ve Ilgaz'ın tanıtımına katkı sağlayan sanatçılara teşekkür etti. Çalıştaya ev sahipliği yapmaktan büyük mutluluk duyduklarını dile getiren Öztürk, "Sanatın ve sporun yıldızı Ilgaz Yıldıztepe'de inşallah bundan sonra da güzel çalışmalara ev sahipliği yapacağımızdan hiç şüpheniz olmasın. Elimizden geldiği kadar Ilgaz Belediyesi olarak bu katkıları vermeye devam edeceğiz." dedi.

KAPTAN MUSTAFA CAN: TÜM SANATÇILARIMIZI KUTLUYORUM

Çankırı Konfederasyonu Genel Başkanı Kaptan Mustafa Can da sanatın çok önemli olduğunu vurgularken; Toplumun gittiği yolun iyi mi kötü mü olduğunun sanatçının duruşundan hissedildiğini belirtti ve "Sanat ve sanatçının yolu ışıktır. Büyük Atatürk'ün sanat ve sanatçıyı anlattığı, nokta tespitlerine hayran kaldığımız sözlerinden biri var ki bu ayrıcalıklı insan topluluğuna gerçek birine tam olarak işaret ediyor. Der ki, 'Sanatkar toplumda uzun mücadele ve gayretlerden sonra alnında ışığı ilk hisseden insandır.'" dedi.

Kaptan Mustafa Can sözlerini şöyle sürdürdü:

"Gerçekten de toplumun gittiği yolu, bu yolun iyi mi kötü mü olduğunu sanatın ve sanatçının duruşundan hissedebiliyoruz. Sanat ülkeler için o kadar önemlidir ki büyük savaşlarda şehir ele geçirildiğinde karşı tarafın ilk yaptığı, o ülkenin sanat eserlerini ele geçirmektir. Çünkü toplumların bellekleri o sanat eserlerine adeta işlenmiştir. Türk bağımsızlık savaşının can damarı olan, İstiklal Yolu’na ev sahipliği yapmış olan Çankırı’nın Ilgaz ilçesinde böylesi bir sanat etkinliğinin düzenlenmesi, bu hassas sanatçılarımızın aynı zamanda şanlı geçmişimize saygı duruşlarının ifadesidir. Ülkemizin kadim geleceğini alnında bir ışık olarak yansıtan, yürüdükleri yol aydınlanan tüm sanatçılarımızın ellerine sağlık.

Prof. Dr. Birsen Çeken liderliğinde sevgili eşim ressam Ayşen Can küratörlüğünde desteklerini esirgemeyen Ankara Çankırı Dernekler Federasyon Başkanı Adem Can’a, otel müdürümüz Tolga Ulugan’a ve personeline ayrıca 4’ü dekan, 8’i profesör olan 26 sanatçımıza teşekkürü bir borç biliyorum. Çankırı Konfederasyonu olarak her zaman sanatın ve sanatçının yanında durmaya devam edeceğiz."

kaptan-mustafa-can-resim-sanat-calistayi-resim-022.jpg

Konuşmalardan sonra ressamlara katılım belgesi verildi ve sergi sonunda İstiklal Yolunu anlatan "Umudun Yolu" belgeselinin ön gösterimi yapıldı.

ilgaz-nolana-calistay-resim-03.jpg

cankiri-ilgaz-vali-karsilama-resim-03.jpg

ilgaz-cankiri-sanat-calistayi-resim-02.jpg

ilgaz-cankiri-sanat-calistayi-resim-03.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
4 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler