Uluslararası Çankırı Tuz Festivali 'festival ateşi' ile start aldı

Uluslararası Çankırı Tuz Festivali 'festival ateşi' ile start aldı

Uluslararası Çankırı Tuz Festivali, 'festival ateşi'nin yakılması ile başladı. Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen, festivale katılım sağlayan hemşehrilerine teşekkür etti.

ULUSLARARASI Çankırı Tuz Festivali bugün saat 15:00'de Belediye binası önünden başlayan 'Kortej yürüyüşü' ve 'festival ateşinin yakılması' ile start aldı. Yürüyüşün en ilginç tarafı, 'Cumhur İttifakı'nın büyük ortağı AK Parti'yi temsilen ne milletvekili ne de İl Başkanı'nın bulunmayışıydı.

Yürüyüş sonrasında Fuar Yolu'nda yöresel ürünler pazarı açılışı ve akabinde Tuz Fuarı açılışı gerçekleştirildi. Çarşamba Pazarı'nda sanayi fuarı açılışı ve ikramlarla yol alan festival, saat 17:00'de Türk Dünyası Dans Toplulukları gösterileri ile devam etti. Bu gösterinin ardından Fuar Yolu'nda Mehteran gösterileri Çankırılılar tarafından ilgiyle takip edildikten sonra yöresel oyunlar, Yaren ve Seymen gösterileri sahne aldı.

Saat 20:00 dolaylarında Fuar Yolunda Festivalin açılış konuşmaları yapıldı. Buradaki törene AK Parti Grup Başkanvekili Çankırı milletvekili M. Emin Akbaşoğlu, Çankırı Milletvekili Salim Çivitcioğlu ile İl Başkanı Av. Abdulkadir Çelik'in de katıldığı görüldü.

Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen açılış konuşmasında festivale ilgi gösteren Çankırılılar'a teşekkür ederken "Yaklaşık 680 milyon TL değerindeki 53 projemizin açılışını bizlere güç veren kıymetli hemşehrilerimizle birlikte gerçekleştirdik. Projelerimiz kentimize hayırlı uğurlu olsun." dedi.

Festivalin ilk gününde sahneye sanatçı Soner Sarıkabadayı çıktı ve yaptığı müzikle davetlileri coşturdu.

Gece sanatçı Ahmet Şafak'ın söylediği türkülerle son buldu.

BAŞKAN ESEN: COŞKUMUZA ORTAK OLAN TÜM
HEMŞEHRİLERİME TEŞEKKÜR EDİYORUM

Çankırı Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen sosyal medyadan yaptığı paylaşımla; "Biraz yağmur yağdı o da festivalimize bereket kattı. Coşkumuza ortak olan tüm hemşehrilerime teşekkür ediyorum. #tuzfest" dedi.

tuz-festivali-cankiri-resim-08.jpg

cankiri-tuz-festivali-resim-02.jpg

cankiri-tuz-festivali-resim-03.jpg

cankiri-yuruyus-resim-08.jpg

Uluslararası Çankırı Tuz Festivali'nin yürüyüşüne başta Çankırı Valisi Abdullah Ayaz olmak üzere, Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen, MHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Sadir Durmaz, MHP eski Çankırı Belediye Başkanı ve milletvekili Ahmet Bukan , MHP İl Başkanı Ahmet Kurt ve çok sayıda Çankırılı katılırken, AK Parti'den tek bir ismin olmayışı dikkatlerden kaçmadı.

cankiri-projeler-resim-08.jpgcankiri-projeler-resim-00.jpg

ismail-hakki-cankiri-resim-08.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
6 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler