Uluyazıya da taşınamadık be İrfan!

Uluyazı'ya da taşınamadık be İrfan!

Tuvaletler çalışmazsa Uluyazı'da öğrenim olabilir mi!

Eline mikrofonu aldığı zaman "Çankırı'ya şunu yaptım bunu yaptım..." diye cümlerle başlayan ve yaptığı hizmetleri (!) sıralayan Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, 'geciktirdiği ihale' ile yeni bir skandala daha imza attı!

Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali İbrahim Savaş'ın aylar öncesinden yaptığı "Önümüzdeki eğitim-öğretim yılını Uluyazı'da açacağız" mesajlarının bugünlerde gerçekleşememesinin nedenini Sözcü18 Haber Merkezi ortaya çıkardı.

Edinilen bilgilere göre üniversitenin Uluyazı kampüsüne taşınamamasının önündeki engel "Kanalizasyon" yani altyapı...

Daha da ötesi; Öğrenci ya da öğretim üyesi Uluyazı'nın tuvaletlerine bugün itibariyle edemiyor!

Çankırı Belediyesi'nin 'nedenlerini sadece İrfan Dinç'in bildiği sebeplerden ötürü' aylardır geciktirdiği ihale geçtiğimiz günlerde yapıldı ve yüklenici firmaya işi tamamlaması için 90 gün süre verildi. Eylül ayında gerçekleşen ihale ile Uluyazı kampüsünün altyapı problemi en iyi ihtimalle Aralık ayı ortalarında tamamlanacak.

REKTÖR SAVAŞ 'UYKULARIM KAÇIYOR' DEMİŞTİ!
Hatırlanacağı gibi Eylül ayının ilk haftasında gazetecilerle biraraya gelen üniversite rektörü Savaş "Uluyazı'ya taşınma yolunda yaşadığımız engeller geceleri uykularımı kaçırıyor" şeklinde açıklama yapmıştı.

'TUVALETLERE EDİLEMİYOR' VE BUNUN SONUCU
ÇANKIRI'DAN EN AZ 1000 ÖĞRENCİ KAÇIYOR!

Karatekin Üniversitesi'nin geçen yılın başından itibaren yaptığı plan çerçevesinde 2013-2014 eğitim öğretim yılını Uluyazı'da yapacağı şeklinde hazırlıklar yapıldığı, buna bağlı olarak yeni kayıt yaptıracak öğrencilerin kendilerine 'yurt' belirleme aşamasında geride bıraktığımız Eylül ayında önemli sıkıntılar yaşadığı öğrenildi.

Tercih yaptıkları fakültelerin hangi binalarda öğrenim gerçekleştireceğinin belirsizliği öğrencinin kafasını karıştırmaktan öte, okul ile kalacağı yurt arasındaki mesafenin uzaklığı da karşısına 'sorun' olarak çıkınca, özellikle ikinci öğretim için Çankırı'yı tercih eden yaklaşık bin dolayındaki öğrencinin kayıt yaptırmadan şehri terkettiği gelen bilgiler arasında.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
16 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler