Ümit Özdağ: Türkiye 'göçmenistan' olmasın diyorsanız

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ açıklamalarda bulundu. Zafer Partisi'nin kararının henüz belli olmadığını dile getiren Özdağ, Kemal Kılıçdaroğlu ile yeniden görüşeceklerini ve kararlarını yarın açıklayacaklarını ifade etti.

ZAFER Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, "Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turuna ilişkin" Zafer Partisi'nin kararına dair açıklamalarda bulundu.

Özdağ'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

"Yürüyen bir süreç var. Oldukça ciddi bir mesafe kaydetmekle birlikte henüz sonuçlanmadığı için bugün akşam Kılıçdaroğlu ile Hatay dönüşü bir toplantı daha yapacağız.

İmzaya bağlanması için yüz yüze bazı görüşmeler yapılması gerekiyor. Bu görüşmeleri bu gece gerçekleştireceğiz inşallah. Burada da şu ana kadar olumlu gelişen süreci bu aşamada da olumlu gerçekleştireceğimizi umuyoruz. Bunu başarabilirsek eğer yarın saat 11:00'de Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ile burada bir açıklama yapmayı planlıyoruz.

"BİZ HÂLÂ CEHENNEMİN KAPILARINI KAPATMAYA ÇALIŞIYORUZ"

Sinan Bey'in kendi takdiridir. Zafer Partisi'nin bağlamamaktadır ve bu noktada Sinan Bey'le farklı düşünüyoruz.

Kamuoyunun değerlendirmesine bırakıyoruz. Üzerinde durmuyor ve hayat devam ediyor.

Biz Sinan Bey'le yola çıkarken cehennemin kapılarını kapatmak için yola çıktık. Biz cehennemin kapılarını hâlâ kapatmaya çalışıyoruz.

SANDIĞA DAVET EDİYORUZ

Biz sadece Zafer Partisi'ne oy veren yurttaşlarımıza değil, sadece ZP'nin ve Ata İttifakı'nın göstermiş olduğu adaya, Sinan Bey'e oy veren değerli seçmene değil, bütün adaylara oy veren seçmenlere çağrıda bulunuyoruz. Türkiye 'göçmenistan' olmasın diyorsanız, babanızdan aldığınız güvenli Türkiye'yi torunlarınıza emanet etmek istiyorsanız, sandığa davet ediyoruz. Oy verin Türkiye, Türkiye olarak kalsın."

NE OLMUŞTU?

28 Mayıs'ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimlerine sayılı günler kala, ATA İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a desteğini açıkladı.

Sinan Oğan'ın Cumhur İttifakı'na destek kararının ardından gözler Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ'a çevrildi. Özdağ dün yaptığı paylaşımda, "Sayın Sinan Oğan’ın açıklaması sadece kendi politik tercihidir. Bu açıklama Zafer Partisi’ni temsil etmemekte ve bağlamamaktadır. Zafer Partisi adına açıklama yarın saat 11:00'de benim tarafımdan yapılacaktır" açıklamasında bulunmuştu.

Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ı CHP Genel Merkezi'nde ağırladı. Görüşmenin ardından sosyal medya hesabından paylaşım yapan Özdağ, "Biz mutabakat metnimizi sunduk, Sn. Kemal Kılıçdaroğlu Millet ittifakı paydaşlarının onayını alması gerektiğini ifade etti. Umarım yarın saat 11.00'a kadar olumlu cevabını iletecek" dedi.

Görüşmenin ardından sosyal medya hesabından paylaşım yapan Özdağ, şu açıklamayı yaptı:

"Atatürk çizgisinde Türk Milliyetçiliği zemininde kurulan Zafer Partisi'nin Genel Başkanı olarak, kuruluş ilkelerini koruma (Anayasa 1-4 Md. Ve 66 Md.) ve terörle etkin mücadele için gerekenlerin yapılması, 13 milyon sığınmacının geri dönmesinin sağlanması ile ilgili şartları içeren, Türkiye Cumhuriyetini daha ileri taşıma gayesiyle oluşturduğumuz mutabakat metnini, işbirliği esasları çerçevesinde CHP Genel Başkanı Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'na sundum. Millet İttifakı paydaşlarının onayını alması gerektiğini ifade etti. Kendisi, yarın saat 11.00’de yapacağım basın toplantısına kadar, Millet İttifakı'nın umarım olumlu cevabını iletecek. Büyük Türk Milleti’ne arz ederim."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler