Ümit Özdağ’dan Bahçeli’ye yanıt: Sen önce Olcay'ı Ulvi'yi ve Semih'i savcıya yolla...

Ümit Özdağ’dan Bahçeli’ye yanıt: Sen önce Olcay'ı Ulvi'yi ve Semih'i savcıya yolla...

Zafer Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ, MHP lideri Bahçeli’nin “Adına zafer denilen yenilmiş ve casusların şebekesine dönmüş marjinal bir partinin ümitsiz vakası” sözlerine cevap verdi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında yaptığı açıklamada "Zafer Partisi denilen casus şebekesine dönmüş marjinal partinin ümitsiz vakası hepimiz katilin kim olduğunu biliyoruz. Bu istihbarat fosiline bildiklerini sormak Türk savcılarının görevi" ifadelerini kullandı.

Bahçeli'nin açıklamalarının ardından Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ bir basın toplantısı gerçekleştirdi.

Ümit Özdağ, Sinan Ateş cinayetiyle ilgili suskunluğunu bugünkü grup toplantısında bozan MHP lideri Devlet Bahçeli'ye şu sözlerle yanıt verdi:

"Allah rahmet eylesin demeyen bir kişinin hezeyanlarına vereceğimi hiçbir cevap yoktur. Bu seviyesiz açıklamaya vereceğimiz Zafer Partisi olarak tek cevap var; Sinan Ateş’in bir komplo ile uyuşturucu tüccarlarına, torbacılara öldürtülmesinden sonra bir başsağlığı mesajı dahi yayınlamayan, ailesine başınız sağ olsun demeyen, arkadaşlarına başınız sağ olsun Allah rahmet eylesin demeyen bir kişinin hezeyanlarına vereceğimi hiçbir cevap yoktur.

TÜRKEŞ'İN MEKTUBU

Türkeş’in hapishaneden yazmış olduğu el yazısı ile mektupta kimin ismini ajan olarak verdiğini de bütün ülkücüler gayet iyi biliyorlar.

Zafer Partisi, Atatürk çizgisindeki Türk milliyetçilerinin partisidir. AKP gibi Türkiye’yi yıkıma sürükleyen bir partinin payandası değildir. Hiçbir zaman da olmayacaktır. Söz istihbarat servislerinden açılmışken rahmetli Türkeş’in hapishaneden yazmış olduğu el yazısı ile mektupta kimin ismini ajan olarak verdiğini de bütün ülkücüler gayet iyi biliyorlar. Hadi oradan sen de!"

Ahmet Davutoğlu'na seslendiği konu hakkında ise Ümit Özdağ şunları söyledi:

"Ben söylersem tespit olur. Davutoğlu söylerse itiraf olur. Sürecin nasıl ilerlediğini biliyorum. Haziran-Kasım arasında terör sürecinin başlaması Şanlıurfa'nın bir ilçesinde iki polisimizin evlerinde şehit edilmesiyle başlamadı mı? Bu eylemden sonra gözaltına alınan 9 kişi beraat etti mi etti. Sonra istinaf bu beraati onayladı mı onayladı. Bunlar dışarıda. Dava Yargıtay'da. Bu çocukları kim şehit etti?"

"KULAKLARIMA İNANAMADIM"

İYİ Parti lideri Meral Akşener'in PKK ile görüşmek istediğini ifade eden Ümit Özdağ şu ifadelere yer verdi:

"Sayın Akşener PKK ile oturup yeni bir terörle müzakere süreci başlatacaktı. Dürüst bir politikacı 'seçimden sonra oturacağız' demez. Çıkar Türk halkının önüne PKK ile ne görüşeceğini kendisinin neler vermeye hazır olduğunu anlatır. Ben de buradan Akşener'e soruyorum: 'PKK ile masaya oturduğunuz zaman Türkiye Cumhuriyeti'nin bugünkü hukuksal yapısından hangi konuda taviz vereceksiniz?'

Yapmış olduğumuz konuşmalarda bana iki kez şunu sordu: 'Bir helikoptere atlayıp Kandil'e gitsem. Duran Kalkan'a ve Cemil Bayık'a sorsam: Ulan siz ne istiyorsunuz anlatın bakalım.'

İlk duyduğumda kulaklarıma inanamadım. Şaka yaptığını düşündüm. 'Meral Hanım böyle bir şey olmaz. Sizin elinizi kolunuzu bağlar ilk mağaraya atarlar' dedim.

Aynı soruyu bir başka toplantıda sordu. Bunu dışarıda bir daha söylememesi gerektiğini söyledim.

Bir daha da bahsetmedi. Şimdi anlıyoruz ki Ruşen Çakır'a vermiş olduğu demeçte 'seçimlerden sonra oturup konuşacağız' ifadesi Türkiye Cumhuriyeti devletini tekrar nasıl kuracaklarının pazarlığını PKK'yla yapacaklar."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler