Üniversite affı TBMMden geçti

Üniversite affı TBMM'den geçti

TBMM Genel Kurulunda görüşülen 'Torba tasarı'nın 'öngörülen sürede bitirememe nedeniyle üniversiteden atılmayı kaldıran' maddesi kabul edildi.

TBMM Genel Kurulu’nda, Cumhuriyet tarihinin en büyük öğrenci affı kabul edildi. Cumhuriyet tarihinin en büyük öğrenci affında süre sınırlaması getirilmezken, yükseköğretim kurumlarıyla ilişiği kesilenlere dönüş yolu açıldı. Ancak, aftan terör suçlarından hüküm giyenler yararlanamayacak.

TBMM Genel Kurulu’nda, Torba Tasarı’nın 7. bölümü kabul edildi. Böylece, yükseköğretim kurumlarıyla ilişiği kesilenlere tekrar üniversiteye dönmek için dönüş yolu açıldı.

KANUN YÜRÜRLÜĞE GİRDİKTEN 5 AY SONRA BAŞVURABİLECEK
Genel Kurul’da kabul edilen maddeye göre; yükseköğretim kurumlarında hazırlık dahil bütün sınıflarda, intibak, ön lisans, lisans tamamlama ve lisansüstü öğrenimi gören öğrencilerden, her ne sebeple olursa olsun ilişiği kesilenler, kanunun yürürlüğe girmesinden itibaren 5 ay içinde ilişiklerinin kesildiği yükseköğretim kurumuna başvurabilecek. Böylece düzenlemeden yararlanacak olanlar 2011-2012 eğitim-öğretim yılında öğrenimlerine devam edebilecek.

TARİH SINIRLAMASI YOK, TERÖR SUÇLULARINA AF YOK
Yükseköğretim kurumlarına dönüş yolunda tarih sınırlaması getirilmedi. Ancak terör suçlarından hüküm giyenler aftan yararlanamayacak.

TSK’YA BAĞLI EĞİTİM KURUMLARI VE
POLİS AKADEMESİ’NDEN İLİŞİĞİ KESİLENLER

Kabul edilen maddeye göre, Türk Silahlı Kuvvetlerine bağlı eğitim kurumları ile Polis Akademisi ve bağlı yüksek öğretim kurumlarında eğitim görürken ilişiği kesilenler de YÖK’ün uygun gördüğü yükseköğretim kurumlarına intibak ettirilecek. Müracaat süresi içinde askerlik zamanı gelmiş olanların askerlikleri de tecil edilmiş sayılacak. Yasanın yürürlüğe gireceği tarihte askerlik görevini yapmakta olanlar ise terhislerini takip eden 2 ay içinde ilgili yükseköğretim kurumuna başvurmaları durumunda söz konusu haklardan faydalanabilecek. Yurt dışındaki üniversitelerden yatay geçiş yaptıktan sonra yatay geçişleri iptal edilenler de aftan yararlanacak.

ANKA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler