Üniversite öğrencisi Sena Düzgün, ağaca asılı halde bulundu

Üniversite öğrencisi Sena Düzgün, ağaca asılı halde bulundu

Dicle Üniversitesi İlahiyat Fakültesi 2’nci sınıf öğrencisi ve sosyal medya içerik üreticisi 20 yaşındaki Sena Düzgün, ağaca asılı halde ölü bulundu.

DİYARBAKIR Dicle Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğrencisi Sena Düzgün (20),Onkoloji Hastanesi bahçesindeki ağaçta asılı halde ölü bulundu.

Genç kadının cansız bedeni, Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne bağlı Onkoloji Hastanesi bahçesinde bir ağaçta bulundu.

Yerel basının aktardığına göre dün gece evine dönmeyen Sena Düzgün’ün ailesi, sabah saatlerinde kayıp ihbarında bulundu.

Annenin durumu yetkililere bildirmesi üzerine yapılan arama çalışmaları sonucu genç kadının cansız bedeni, sabah saatlerinde bulundu.

İhbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Olay yerinde yapılan ilk incelemede Sena Düzgün’ün yaşamını yitirdiği tespit edildi. Olay yeri güvenlik çemberine alınırken, cenaze otopsi için Diyarbakır Adli Tıp Kurumu'na kaldırıldı.

Genç kızın daha önce de intihar girişiminde bulunduğu ileri sürülürken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Dicle Üniversitesi yönetimi ve İlahiyat Fakültesi tarafından olayla ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

Öte yandan Düzgün’ün, kurs hocasına bir mektup bırakarak intihar edeceğini belirttiği ve konum bilgisi paylaşarak "Cenazemi alın" mesajı gönderdiği, ölüm anını kayda aldığı iddia edilirken, Instagram hesabında intihardan bir gün önce, notlar kısmına "26.05 2025, Sağlıksız bir birey. Bir ölünün hatıra defteri" yazdığı bildirildi.

SENA'NIN ÖLMEDEN ÖNCE BIRAKTIĞI MEKTUP

"Bütün elbiselerimi yardım kuruluşlarına verin, Kitaplarımı üniversiteye, oyuncaklarımı yuvaya. Balığımı Ahmet'e. Benden hiçbir şey kalmasın bu dünyada.
Mezarımda tek bir çiçek dahi istemiyorum. Mezar taşım dahi olmasın. Hiç kimse 5 dakikadan fazla kalmasın mezarımın başında.
Ağlamak isteyen evine gitsin annem de dahil. Cenazemde herkes bi tane sigara içsin :)
Ve... Asıl mesele Ahmet asla mezarıma gelmesin!
Telefon şifrem 194650
Napıyosanız yapın!"

sena-mektup-resim-00.jpg

GAZETECİ EMRULLAH ERDİNÇ: BU SADECE BİR İNTİHAR DEĞİL

Üniversite öğrencisi Sena Düzgün'ün intiharı ile ilgili olarak gazeteci Emrullah Erdinç, X hesabından yaptığı paylaşımda "Bu sadece bir intihar değil... Bu bir yok sayılmanın, bir manipülasyonun, bir sessiz çığlığın hikayesi..." diyerek bir paylaşımda bulundu.

İşte o paylaşım:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler