Üniversitede Fizik Bölümü yan gel Osman!

Üniversitede Fizik Bölümü yan gel Osman!

Karatekin Üniversitesi Fen Fakültesi'ne ait Fizik Bölümünde bugün tek öğrenci dahi yok! Ancak eğitim ve idari kadro hiç eksiksiz yerli yerinde...

Karatekin Üniversitesi'ne bağlı Fen Fakültesi'nin Fizik Bölümü 2010-2011 eğitim yılını öğrencisiz olarak tamamlıyor.

2010 yılı ÖSYM sayfasında Üniversitenin Fizik Bölümüne 35, ikinci öğretime de 35 olmak üzere toplamda 70 öğrenci alınacağı bilgisi yer almıştı. Ancak bölüme hiç başvuru olmaması nedeniyle ek yerleştirme kılavuzunda sadece birinci öğretim için 35 açık bildirilmişti.

BUGÜN İÇİN FİZİK BÖLÜMÜNDE ÖĞRENCİ YOK!
Sözcü18 Haber merkezinin yaptığı araştırmada Karatekin Üniversitesi Fen Fakültesi Fizik Bölümünde bugün eğitim verilemiyor. Nedeni ise bölümde öğrenci olmayışı.

Haber Merkezimizin yaptığı araştırmaya göre, kayıt döneminde üç öğrencinin kayıt için bölüme müracaat ettiğini, bunlardan bir öğrencinin kayıt yaptırdığını daha sonra bu öğrencinin de bölüme uğramadığı öğrenildi.

Bugün için Fizik Bölümünde başta 10 tane yardımcı doçent olmak üzere, eğitim ve idari kadronun tamamının dolu olmasına karşın bölümde öğrencinin olmaması, Rektör Savaş'ın kendisine yöneltilen eleştiriler karşısında "Bizler  akademik ve idari bilgiye dayalı kararlar alıyoruz" (!) şeklindeki savunmasını hatırladığımızda, bugün için Fen Fakültesi Fizik Bölümünde yaşanılan durumun nedenlerini rahatlıkla görebiliyoruz!

Ve şu soruyu sormadan edemiyoruz:

- Sayın Savaş, Rektörü olduğunuz Üniversiteye ait Fen Fakültesi Fizik Bölümü'nü hangi tarihe kadar açık tutmayı düşünüyorsunuz?

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
3 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler