Üsküdar'da belediye inşaatında çökme

Üsküdar'da belediye inşaatında çökme

Üsküdar’da yapımı halen devam eden belediye binası ve kongre merkezi inşaatının istinat duvarı çöktü.

Üsküdar Çavuşdere Caddesinde yapımına devam edilen Üsküdar Belediyesi Kongre Merkezi, Şehir Otoparkı, Belediye Binası ve Kapalı Spor Salonu inşaatının istinat duvarı, saat 05.00 sıralarında henüz bilinmeyen bir nedenle çöktü.

İstinat duvarının çökmesi sonucu meydana gelen toprak kaymasında da Zenciler Sokak’ta bulunan ve daha önceden boşaltılan iki gecekondu yıkıldı. Gürültüyü duyan mahalle sakinlerinin ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda polis, sağlık ve itfaiye ekibi sevk edildi. Olay yerine gelen polis ekipleri, çökmenin meydana geldiği noktayı güvenlik şeridi ile kapatarak. Çökmenin olduğu inşaat alanının civarındaki binalar da boşaltıldı. Çok sayıda vatandaş, meydana gelen çökme sonrası sokaklarda döküldü.

MÜDAHALE EDİLEMİYOR
Olay yerine gelen AFAD ve itfaiye ekipleri de, halen çökme ve toprak kayması devam ettiği için inşaat alanında hazır bekliyor; müdahalede bulunamıyor. Vatandaşların iddiasına göre ise, içeride insanların olduğu ve yardım istedikleri belirtildi.

ÜSKÜDAR BELEDİYESİ: HİÇBİR VATANDAŞIMIZIN
TEDİRGİN OLMASINI GEREKTİRECEK DURUM YOK
Üsküdar Belediyesi Basın Bürosu'ndan yapılan yazılı açıklamada, belediyenin Çavuşdere'de devam eden hizmet binası inşaatının istinat perdesinde ani bir hareketlenme sonucu saat 04.30 sularında kısmen göçük meydana geldiği kaydedildi.

Açıklamada, "Öncesinde tedbirleri alındığından can ve mal kaybı olmamıştır. Hiçbir vatandaşımızın tedirgin olmasını gerektirecek bir durum söz konusu değildir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur" ifadelerine yer verildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler