"Uzay'a insan gönderdik" ama gel gör ki Çankırı'nın köyünde 'su' yok!

"Uzay'a insan gönderdik" ama gel gör ki Çankırı'nın köyünde 'su' yok!

Mevcut iktidar son günlerde "Biz uzaya insan gönderdik! Türkiye Uzay Çağı'nı yaşıyor" diyerek dağda-taşta davul çalarken, Çankırı'nın Kızılırmak ilçesine bağlı yaklaşık 300 haneli Kahyalı köyünde son bir yıldır 'su' yok!

AKP iktidarı son günlerde yazılı ve görsel medya dahil olmak üzere ülkenin dağında-taşında "Türkiye Yüzyılına girerken Uzay'a ilk insan göndermenin onurunu yaşıyoruz" (!) davulunu çalarken, Çankırı'nın Kızılırmak ilçesine bağlı yaklaşık 300 haneli Kahyalı köyünde vatandaş son bir yıldır 'susuzluktan' helak olmuş durumda!

Kahyalı köyünde son bir yıldır yaşanan 'su sorunu', Sözcü18 Haber Merkezi'ne düşen 'feryat' ile ortaya çıktı! Bugüne kadar çalmadık kapı bırakmayan köy sakinleri, yaşadıkları sorundan kurtulabilme ve seslerini duyurabilme adına başta Çankırı Belediye Başkanı Hakkı Esen'e seslendiler sonra da Haber Merkezimize.

İşte Kahyalı köyünden gelen mesaj:

"Sayın Hakkı Esen Başkanım, sizden bir ricam var. Belki inanılmaz gelecek ama KIZILIRMAK ilçesi KAHYALI KÖYÜ 1000 yıl sonra ilk kez bir yıldır SUSUZ. 3-5 AYDIR TAMAMEN SULAR AKMIYOR. Dedelerimizin 100 yıl önce yaptığı çeşmeden kovalarla su taşıyorlar. Köy nüfusunun tamamı yaşlı. Bunun sebebi ilgisizlik. Muhtar, köylüler, mülki idareciler kısaca herkesin payı var. iki günlük çalışma, biraz para ile çözülecek iş kördüğüm oldu. Herkes su yolu bekliyor. Yaparsan sen yaparsın başkanım. Sözcü 18 konuyu araştırıp ayrıntılı haber yapabilirsiniz. SUSUZLUKTAN ÖLÜYORUZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZ."

Ayrıntılar geliyor...

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
21 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler