Vakıf Başkanı İsmail Yüksel: Hep birlikte zirveye

Vakıf Başkanı İsmail Yüksel: Hep birlikte zirveye

Çankırı Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Vakfı Başkanı İsmail Yüksel ve yönetim kurulu üyeleri Çankırı'da yerel ve ulusal medyanın temsilcileriyle buluştu.

Çankırı Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Vakfı Genel Başkanı İsmail Yüksel ve yönetim kurulu üyeleri; bugün saat 10:30'da Çakırı'da Hacıbaba Kahvesi'nde gazeteciler ile biraraya geldiler.

Başkan Yüksel'in yeni yönetimi ile birlikte Çankırı yerel basını ile tanışma ve Vakfın bugüne kadar yapmış olduğu hizmetleri duyurmayı amaçlayan kahvaltılı-toplantı yaklaşık iki saat kadar sürdü.

Vakıf Başkanı İsmail Yüksel toplantıda yaptığı konuşmada şunları söyledi:

"SAYIN NEVZAT AYAZ'I RAHMETLE ANIYORUM"

"Vakfımız, 36 yıl önce dönemin ekonomik ve siyasi zorluklarına rağmen hemşehrilerimizin üstün gayreti ve çabasıyla, İstanbul‘da yaşayan hemşehrilerimizin dayanışması ve özellikle Çankırı’dan İstanbul’a gelen Üniversite öğrencilerimize açabilecekleri bir kapı, kendilerini güvende hissedecekleri bir ev olması amacıyla kuruldu. Kuruluşundan bugüne kadar Çankırı’nın yararına çok sayıda işlere imza attı ve bu doğrultuda çok sayıda gencimizin yetişmesine vesile oldu. Buradan Vakfımızın bugünlere gelmesinde emeği geçen desteklerini esirgemeyen başta kurucumuz rahmetli Sayın Nevzat Ayaz ve rahmetle andığımız ahirete intikal etmiş başkanlarımız ve mütevelli üyelerimize Allah tan rahmet dilerim.

Kuruluşundan bugüne Vakfımızı en iyi şekilde temsil eden eski başkanlarımıza, tüm mütevelli üyelerimize, bugüne kadar görev alan tüm eski yöneticilerimize ve bugün bu bayrağı en iyi şekilde taşıyan ve gelecek yöneticilerimize gururla teslim edecek yönetici arkadaşlarıma huzurlarınızda teşekkür ediyorum.

"İKİ GÜNÜ BİRBİRİNE EŞİT OLAN ZİYANDADIR"

Biz yeni yönetim olarak, Peygamber Efendimizin hadisi şerifinde bahsettiği gibi ‘iki günü birbirine eşit olan ziyandadır’ tavsiyesini düstur edindik.

Bizim inancımız iyiliği yaymayı, çoğaltmayı, kötülüğü engellemeyi bize öğretir. İyiliği yaymanın en kolay, en güzel yolu ise vakıf medeniyetidir.

"HEP BİRLİKTE ZİRVEYE"

İşte bizler atalarımızın yaptığı gibi vakıf medeniyetini sizlerle birlikte hep beraber kuracağız. 'Hep Birlikte Zirveye' sloganıyla hareket edeceğiz.

Vakfımız kurulduğu günden bu yana, Çankırı sivil toplum kuruluşlarının üst kuruluşu olarak, tüm hemşerilerimizin temsil edildiği ve görev aldığı siyaset üstü bir yapı olarak Çankırı ve Çankırılılar için var olmuş, onların en iyi şekilde toplumda yer almasına vesile olmak için çalışmış, varlığını göstermiş ve geleceğimiz olan gençlerimizin yanında olmuş, onların vatanına-milletine, Çankırı’ya yararlı olmalarına destek olmuştur. Vakfımızdan destek alan öğrencilerimizin çeşitli kurum ve kuruluşlarda yer almalarını görmenin mutluluğunu da yaşıyoruz. Onların da bizlerden bayrağı teslim alacağı ve daha da ileri götürecekleri inancındayım.

"ELİNİZLE VERECEK BİR ŞEYİNİZ YOKSA, BİR TEBESSÜM EDİN"

Hepimizin bildiği gibi vakıflarda, sivil toplum kuruluşlarında görev almak Gönüllüğü ifade eder. Bu gönüllülük, fedakarlığı, kendinizin dışında birini düşünmeyi, kendinizin dışında birisi için maddi ya da manevi bir şey yapmayı beraberinde getirir. Bizim kültürümüz 'elinizle verecek bir şeyiniz yoksa, bir tebessüm edin en azından böyle iyilik yapın' diyen, her halükârda imkânınız neyse onunla iyilik yapmayı öğreten bir kültürdür. Bu kültürün evlatları olan bizler ve önceki yöneticilerimiz Vakfımız kurulduğu günden beri bu ilke ile hareket etmiştir. Bu kültürden beslenen insanlar olarak inşallah yapılanları artırarak, geliştirmeyi, çoğaltmayı Rabbim bize nasip etsin.

vakif-baskani-yuksel-resim-04.jpg

Değerli basın mensupları; Vakfımızın en önemli komisyonu olduğunu düşündüğüm 'Burs Komisyonu Başkanlığı'nı geçmiş dönemde yaparak Komisyon üyesi arkadaşlarımız ile Vakfımızın en yüksek burs rakamına ulaşmasını sağladık. Bu vesile ile bir önceki yönetimde yer alan tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum.

Vakfımızın seçimi sonrası Ramazan ayına denk gelmesi neticesinde aktif olarak birçok organizasyona katılarak, Vakfımızın bilinirliliğinin artırılması amacıyla birçok çevre illerle ilişkilerimizi geliştirmeye başladık. Ramazan sonrasında Vakfımızın organizasyonlarına da devam edeceğini tüm kamuoyuna bildirmek isterim.

"ŞU AN HALİ HAZIRDA 1005 ÖĞRENCİYE
BURS SAĞLAMAKTAYIZ"

Vakfımız; 36 yıllık sürecinde binlerce öğrenciye destek vermiş. Karatekin Üniversitesi kurulması için kurulan Üniversite Vakfı'nda yöneticilerimiz bizzat görev almıştır. Şu an hali hazırda 1005 öğrenciye burs imkânı sağlamaktayız. Çankırı’mızın öğrencilerine değer katmaya çalışıyoruz.

Geçmiş dönemde Çankırı Merkez’de Uluslararası Resim Çalıştayı düzenleyerek Çankırı'nın bilinirliğini arttırıcı faaliyetlerde bulunulmuştur.

Benzer şekilde, Vakfımızda öğrencilerimize yönelik Eğitim faaliyetleri, sempozyumlar vb. Gibi çalışmalar yapılmış, öğrencilerimizin okul hayatında diğer arkadaşlarından daha fazla ön plana çıkması sağlanmıştır.

Öğrencilerimizin memleketlerini yakından tanıması için Ilgaz Gezisi, tarihimizi iyi öğrenebilmesi için İstiklal Yolu programlarına katıldık.

"BAYRAĞI HEP BİRLİKTE DAHA İLERİYE TAŞIMAK OLACAKTIR"

Yine öğrencilerimizin gelişimlerini artırmak ve başarılı kişileri örnek almasını sağlamak için 'ÇGZ' diye adlandırdığımız Çankırı Gençlik Zirvesi organizasyonunu yaptık. Bu dönemde, ayakları daha iyi yere basan, birbirini daha yakından tanıyan, genç dinamik bir kadro ile Vakfımızın yönetimine seçildik. Amacımız teslim aldığımız bayrağı hep birlikte daha ileriye taşımak olacaktır.

Bu sebeple, ilk iş olarak profesyonel bir danışmanla çalışarak Eğitim Akademisi'ni kurduk. 36 yıllık vakfımızda binlerce öğrencimize tekrar ulaşmak, onları vakfımıza kazandırmak için Mezunlar Platformu kurduk. Yakın zamanda Derneklerimizle birlikte Burs Çalıştayı düzenleyerek, Vakfımız tarafından verilen bursların ortak karar ve iş birliği için verilmesini sağlıyor olacağız.

Başarılı insanların örnek alınması için başlattığımız ÇGZ (Çankırı Gençlik Zirvesi)'ni, bu sene İstanbul ve Çankırı olmak üzere iki farklı lokasyonda yapmayı planlamaktayız. Hem vakfımızın hem de Çankırı’mızın ve insanımızın gelişimi için Vakıf içinde Danışma Kurulu kurduk. Çankırı’mızın daha fazla yatırım alması ve yeni bürokratlar çıkarması için Kamu Kuruluşları, Siyasi Partilerle lobi çalışmalarımızın artarak devam etmesi gerektiğine inanıyoruz.

2023 Yılı seçiminde bölücü parti haricinde parti gözetmeksizin özellikle büyükşehirlerde olmak üzere daha fazla Çankırılı milletvekili çıkarması için Çankırılılar olarak topyekûn çalışmamız gerektiği inancındayız. Bu konuda siz basın mensuplarına çok iş düşmektedir. Aynı şekilde, büyük şehirlerde daha fazla belediyede Çankırılı hemşerilerimizin olması için tüm Sivil Toplum Kuruluşlarının aktif çalışmalar yaparak kamuoyu baskısı yaratması gerekmektedir. İçimizde bulunan doğru kişileri destekleyerek daha fazla söz sahibi olmamız gerektiğine inanıyoruz.

Ayeti kerimede şöyle buyuruyor. 'Gevşemeyin, üzülmeyin, eğer inanıyorsanız; muhakkak üstün olan sizsiniz.' (Al-i İmran Suresi 139)

Gelin hep beraber Çankırılı gençlerin geleceklerini birlikte aydınlatalım." 

İSMAİL YÜKSEK KİMDİR? 
(Kendi söyleminden)

"Ben İsmail Yüksel, 1973 İstanbul doğumluyum. Korgun Çukurören köyündenim. Lisans eğitimini İstanbul üniversitesi İşletme Fakültesi'nde, Yüksek Lisans (Master) eğitimini İşletme üzerine yaptım. Yurtiçi ve Yurtdışında Yönetim / Finans / Kalite gibi birçok eğitim programlarına katılım sağlayarak iş alanımda kendimi geliştirdim.

İş hayatıma global firmalar olan Hilti ve 3M gibi şirketlerde yönetici pozisyonları ile devam ettim. Şu an hali hazırda Etiket & Ambalaj sektörüne yönelik matbaa malzemeleri ve makine aksamları konusunda ithalat şirketi sahibiyim.

Sivil toplum kuruluşlarında birçok görev aldım. Son 4 dönemdir Vakfımızda Yönetim Kurulu Üyeliğinde bulundum. Batı Karadeniz Fırsat Eşitliği Derneği-BAKFED Yönetim Kurulu'nda görev yapmaktayım.

Evli 2 çocuk babasıyım."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler