Vali Ayaz'ın 'PCR testi vermeyeni okula almayın!' mesajı tartışma yarattı!

Vali Ayaz'ın 'PCR testi vermeyeni okula almayın!' mesajı tartışma yarattı!

Çankırı Valisi Abdullah Ayaz, İl Milli Eğitim ile okul müdürlerinin zoom üzerinden katıldığı toplantıda "PCR testi vermeyen personeli okula almayın! Aşısız olanları tutanakla tarafıma bildirin" dedi. MEB çalışanları vali Ayaz'ın talimatını yazılı istiyor.

Ülke genelinde başlayan 6 Eylül'de başlayan 'yüz yüze eğitim' ikinci haftasını geride bırakırken Milli Eğitim camiasında sular durulmuyor.

Edinilen bilgilere göre geride bıraktığımız Çarşamba günü zoom üzerinden İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Öztürk ile okul müdürlerinin katıldığı bir toplantıya başkanlık eden Çankırı Valisi Abdullah Ayaz'ın; "Haftada iki gün zorunlu olan PCR testini vermeyen eğitimcileri tutanakla belirleyerek tarafıma bildireceksiniz! Aşı yaptırmayanları da okula almayacaksınız" dediği iddia edildi.

OKUL MÜDÜRLERİ ŞAŞKIN, MEB ÇALIŞANLARI İSYANLARDA!

Vali Ayaz'ın bu çıkışından sonra özellikle Merkez'deki okul müdürleri içinde bulundukları karmaşadan nasıl çıkacakları konusunda tartışmalar yaşarken, aşı karşıtı eğitimciler de "Bizlerr aşıya karşı değiliz. Aşı dayatmasına karşıyız. Zorla aşı yaptırımına karşıyız. Anayasa'nın verdiği haklar çerçevesinde bizlerin okulumuza alınmaması konusunda okul müdürlerinin yaptırımda bulunması mümkün değil" diyorlar.

Aşı karşıtı öğretmenler; "Zoom üzerinden 'emir vermek' kolay! Sayın vali dijital ortamda kullandığı cümleleri 'yazılı' olarak okul müdürlerine iletsin bizler de o zaman gereğini yapalım" diyorlar.

1200 ÇALIŞANDAN 56 PCR TESTİ GELDİ

Öte yandan Sözcü18 Haber Merkezi'nin elde ettiği bilgilere göre yüz yüze eğitimin başladığı ilk hafta Çankırı'da mevcut bin 200 MEB çalışanından 56'sının PCR test sonucunu okul idarelerine teslim ettiği ve bu testlerden 1'inin 'pozitif' çıktığı öğrenildi.

Ayrıntılar geliyor...

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
42 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler