Vali Özcan: Dinamitle yıkacağım!

Vali Özcan: Dinamitle yıkacağım!

'Vali neresini dinamitleyecek?' diye merak etmeyin. Tabii ki halen görev yaptığı Valilik Binasını... Ayrıntılar...

Çankırı Valiliği tarafından internet Kafe sahiplerine bilgilendirme eğitimi verildi. 10 internet kafe sahibi ve sorumlusunun katıldığı eğitim sonrasında katılımcılara belge verildi.

16 Aralık 2014 tarihinde gerçekleştirilen eğitimde Valilik Bilgi İşlem Şube Müdürü Mehmet Toros, Songül Doğan, Mehmet Yıldırım, Ali Kemal Sade ve Erol Ortatepe katılımcılara çeşitli bilgiler verdi.

Gerçekleştirilen eğitim sonrasında katılımcılara belgelerini Vali Vahdettin Özcan verdi.
Belgelerin takdimi sonrasında kısa bir konuşma yapan Vali Vahdettin Özcan, Çankırı’da insanların huzurlu bir şekilde yaşadığını ve TÜİK’in mutluluk istatistiklerinde Çankırı’nın 6. sıra da yer aldığını ve bu tablonun kendisini çok mutlu ettiğini aktardı.

Yaşanan olumlu tablonun yanında olumsuz konularında olduğunu aktaran Vali Özcan, “Her şeyi toz pembe göstermiyorum. Bazı sıkıntılarda var. Ve bu sorunları el birliği ile halledeceğiz” dedi.

Yakın Kent Organize Sanayi Bölgesi’nin Çankırı için büyük bir yatırım olduğunu da aktaran Vali Özcan, “Orada faaliyete geçecek olan lastik fabrikasında çalışacak olanların ilk kısmı eğitimden geçti. Ayrıca ilimizde Japonca kursu da açıldı. 2015 Nisan ayında ilk deneme üretimi gerçekleştirilecek. Bu çalışma ile Çankırı merkez makus tarihini yenecek. Elle tutulur bir sanayi tesisimiz yoktu. Burası tam kapasite ile faaliyete geçtiğinde 2 bin kişi çalışacak. Ayrıca 700 kişilik bir çorap fabrikası da burada faaliyete geçecek” dedi.

SİZLERE VASİYETİMDİR
Yeni hükümet konağı çalışmalarına da değinen Vali Özcan, “2017 tarihinin sonunda hükümet konağı bitecek ve 2018′de orada faaliyet gösterecek. Yani bu bina olmayacak artık. Eğer inşallah burada olursam bu binayı dinamitle yıkacağım ve burayı bir meydan yapacağım. Sizlere vasiyetimdir. Burayı mutlaka bir meydan olarak Çankırı’ya kazandırın. Çünkü meydanı olmayan şehirler gelişemez ve Çankırı’da meydanı olmayan bir şehir” dedi.

5 BİN KONUTLUK YENİ BİR KENT
Vali Özcan ayrıca Karayolları şefliğinin Aşağı Pelitözü köyü yakınlarına gönderileceğini aktardı.

Uydukent konusuna da değinen Vali Özcan, “Çalışmalar devam ediyor ve 2 aya kadar tamamlanacak. 5 bin konutluk yeni bir kent Ankara yolu istikametinde oluşacak. Çalışmayı TOKİ’ye vermeyeceğim. Şahıslara vereceğim” dedi. (Kaynak: Karatekin)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler