Vali Özcan Yapraklıda incelemelerde bulundu

Vali Özcan Yapraklı'da incelemelerde bulundu

Çankırı Valisi Özcan Belediye Başkanı Hasan Basri Avşar'ı da makamında ziyaret etti.

Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, Yapraklı ilçesinde incelemelerde bulundu.

Yapraklı Hükümet Konağı önünde Kızılırmak Kaymakamı Yapraklı Kaymakam Vekili Doğan Dinç, Belediye Başkanı Hasan Basri Avşar, İl Genel Meclis Üyeleri, Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Müdürleri tarafından karşılanan Özcan'a; Kaymakam Dinç tarafından İlçenin tarihi, nüfusu, iklim ve bitki örtüsü, eğitim ve sağlık durumu, ulaştırma ve altyapı çalışmaları, tarım, hayvancılık ve ormancılık durumu ile ilgili bir sunum yapıldı. Görüşmede İl Özel İdaresi ve Köydes çalışmaları da ayrıntılı bir şekilde görüşüldü. Emniyet ve asayiş durumunu da değerlendirildi. Yapraklı Meslek Yüksek Okulu’na tahsis edilmesi düşünülen Yatılı İlköğretim Bölge Okulu binası ile ilgili de görüş alışverişinde bulunuldu.

avsar-vali-makam-ziyaret-02.jpg

BELEDİYE BAŞKANI AVŞAR'I ZİYARET ETTİ

Vali Özcan daha sonra Belediye Başkanı Hasan Basri Avşar’ı ziyaret etti. Başkan Avşar, Belediye olarak yaptıkları çalışmalar hakkında Vali Özcan’a bilgi takdim ederek, Yapraklı Belediyesi Kültür Yayınları olan “Tarihi ve Kültürel Değerleri İle Yapraklı” ve “Yapraklı’dan Deyişler” kitabı hediye etti.

Vali Özcan, Yapraklı Hazım Dağlı Mesiri Alanı ve orada olabilecek yangınlarında kullanılmak üzere yapılan Gölette incelemelerde bulundu. Karacaözü Köyünde bulunan 500 yıllık Koca Meşe ağacını gören Vali Özcan, Orman Fakültesi tarafından anıt ağaca yapılan çalışmalar hakkında da bilgi aldı. Anıt Ağaç önünde fotoğraf çektirdi.

vali-kupecik-yaprakli-resim-04.jpg

KÜPECİK PEYNİRİ HAKKINDA BİLGİ ALDI

Yüklü Beldesinde bulunan Küpecik Peyniri Kooperatifini de gezdi. Kooperatif Başkanından Küpecik peynirinin üretim aşamaları hakkında bilgi aldı.

Vali Özcan, kooperatifi bayanların kurmasından ve yönetmesinden duyduğu memnuniyeti ifade ederek, kendilerine teşekkür etti. Kooperatif Başkanının sıkıntıları olduğunda destek olma sözü verdi. Vali Özcan, yapım aşaması tamamlanmış yüz adet küpecik peynirini satın alacağını ifade etti. Kullanılan makinede sorun yaşadıklarını belirten Kooperatif Başkanına, Yüklü Belediye Başkanı ilgilenecek, çözülmezse benim haberim olsun, mutlaka çözeriz, dedi.

Vali Özcan, küpeciklerini de kendilerinin yapmak istediğini belirten Kooperatif Başkanına proje hazırlayıp getirmelerini istedi.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler