Vali Uzun, eleştirilerden nasibini almış!

Vali Uzun, eleştirilerden nasibini almış!

Geçtiğimiz günlerde Çankırı Valiliği tarafından

Şehit ve Gazi Aileleri adına düzenlenen iftar yemeği, geçen yıla göre çok hızlı bir değişim gösterdi.

Hatırlayacağınız gibi geçen yıl düzenlenen yemekte Dernek Başkanı Yüksel Teke elinde bastonu ile ayakta, vali Şemsettin Uzun oturduğu yerde kendisi ile konuşan fotoğrafları basına yansımıştı.

Ortaya çıkan karelerden sonra Vedat Beki'nin Çankırı Postası'nda kaleme aldığı yazısı hayli ses getirmiş ve Vali Uzun için yapılan eleştirileri haksız bulan Dernek Başkanı Teke, yayımlanan kareleri ısrarla savunmaya çalışmıştı.

DERNEK BAŞKANI ŞİMDİ VALİ İLE AYNI MASADA
Geçen yıl bırakın Vali Şemsettin Uzun'un masasında oturmayı, elinde bastonuyla ayakta dakikalarca duran Dernek Başkanı Yüksel Teke, bu yılki iftar davetinde Vali Şemsettin Uzun ile aynı masada ailesiyle birlikte bulundu.

Bunun ötesinde vali Uzun, yemeğe katılan şehit aileleri ve gazileri masalarında ziyaret ederek kendileriyle ilgilendi.

Bu yılki iftar davetine baktığımızda, Vali Uzun'un, geçen yıl kaleme aldığımız eleştirilerden oldukça "nasip"lendiğini ve daha önce yapmış olduğu davranışın "özeleştirisini" kendi içinde yaptığına tanık oluyoruz.

Ve daha da yazabileceğimiz cümleleri de ifade etmeye ihtiyaç duymuyoruz.

Gazeteci "yanlış"ı eleştirecek, "yanlış yapanlar da" kendilerini "revize" edecek!

Yaptığı bu davranıştan dolayı Vali Şemsettin Uzun'a 5 puan, Şehit ve Gazi Aileleri Derneği Başkanı Yüksel Teke'ye de 1 puan!

Teke'ye neden 1 puan diyorsanız, onun cevabını sayın Teke gayet iyi bilir!

GEÇEN YIL KALEME ALINAN YAZI
15 Ağustos 2009 tarihinde Vedat Beki'nin kaleme aldığı yazıyı da, okumayanlar için bir kez de buradan sizlere sunalım:

Başbakan şehit ve gazi yakınlarının elini öperken, Vali Uzun gazinin karşısında yerinden kalkmıyor! Hele hele Muharip Gaziler Derneği Başkanı İsmail Tuna bastonuyla ayakta zor dururken Vali Şemsettin Uzun rahat rahat sandalyesinde oturuyor...

Son birkaç gündür yurt dışından misafirlerim vardı. Misafirlerimle ilgileneyim derken Çankırı gündemini de biraz geç takip etme şansı buldum. Ve misafirlerimi yolcu ettikten sonra da, son on gündür neler oldu neler bitti diye yapılan haberleri şöyle bir gözden geçirdiğimde beni “şok” eden bir haberle karşılaştım!

Daha doğrusu beni “şok” eden haberden fazla valiliğin web sayfasında yer alan “fotoğraflar”dı!

Çankırı Valisi Şemsettin Uzun, geçtiğimiz günlerde şehit aileleri ve gazilerimiz için Büyük Otelde bir iftar düzenlemiş. Çankırı Postası her zamanki gibi yine “ambargolu” olduğu için bu geceye davetli değilmişiz! Gelişmeleri “dijital cazgır”dan ve valiliğin resmi web sayfasından takip edebildim! Gecede Şehit ve Gazi Aileleri Derneği Başkanı Yüksel Teke ve Muharip Gaziler Derneği Başkanı İsmail Tuna ile Vali Uzun arasındaki diyalog fotoğrafları “kimin ne olduğunu”, “hangi niyetlere sahip bulunduğunu” harika bir şekilde ortaya seriyordu!

Her zaman söylerim! Çok şey anlatmaya bazen sayfalar yetmez, ancak bir tek kare fotoğraf, meramınızı öylesine anlatır ki söze gerek yoktur!

İşte o yemekle ilgili http://www.cankiri.gov.tr/ haberuzun/iftar2009/iftar2009.htm adresinden iki adet fotoğrafı sizlere sunuyorum. Birinci karede Muharip Gaziler Derneği Başkanı İsmail Tuna ile Vali Uzun’un sohbeti! Muharip gazinin duruşu ile Vali Uzun’un oturuşu bu sayfalardan başta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a ve kamuoyuna saygıyla ithaf olunur!

İkinci karede ise Şehit ve Gazi Aileleri Derneği Başkanı Yüksel Teke, elinde bastonla yine Vali Uzun’a bir şeyler anlatma derdinde! Sayın Uzun ne yapıyor! Gazi İsmail Tuna’ya nasıl davrandıysa sayın Teke’ye de öyle davranıyor!

Bütün Türkiye görmüştür Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı şehit ve gazi aileleriyle görüşmelerinde takındığı tavrı! Başbakan karşılaştığı tüm gazi ve şehit ailelerinin ellerine sarılır ve kim olduğuna bakmadan o “öpülesi” ellerden öper.

Sadece Başbakan mı? Ülkenin Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, benzer karşılaşmalarda o da hiç mi hiç karşısındakinin kaşına gözüne bakmadan ellerine sarılır ve öper!

Ama gel gör ki, Çankırı’da “vali koltuğunda” oturan zat-ı muhterem, yani sayın Şemsettin Uzun, Şehit ve Gazilerimiz için devletin kesesinden verdiği yemekte, oturduğu sandalyeden kıpırdamadan onları karşısına diker!

Başbakan Erdoğan bile bu şekilde pozlar vermedi bu ülkede! Ama Çankırı Valisi Şemsettin Uzun bu kareleri, onlar için hazırlanan gecede vermekte beis görmemiş!

Hatta hatta verdiği böylesi kareleri Çankırı Valiliği web sayfasında pervasızca sergilemeye halen devam etmekte! Tabii ki doğal olarak benzer kareler “dijital cazgırın” adresinde daha da bol miktarda halen mevcut!

Ha bu arada sözü edilen gecede yemeğe katılanları videodan bir izleyin! Tam anlamıyla ibretlik bir Çankırı belgeseli!

Yazıyı yine gök kubbeden topladığım dizelerle bitireyim:

“Ne elbiseler gördüm içinde insan yok,
nice insanlar gördüm üzerinde elbise yok.”

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler