Valilikçe iptal edilen 'cinsiyet eşitliği' konulu resim yarışması İl Milli Eğitim Müdürü'nü fena korkutmuş!

Valilikçe iptal edilen 'cinsiyet eşitliği' konulu resim yarışması İl Milli Eğitim Müdürü'nü fena korkutmuş!

Eğitim Sen Bursa Şubesi'nin okullardaki cinsiyet eşitliği konulu resim yarışması Bursa Valiliği tarafından iptal edildi. İptal ile ilgili ilginç bir açıklama da Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Serkan Gür'den geldi...

Eğitim Sen Bursa Şubesi’nin okullardaki cinsiyet eşitliği konulu resim yarışmasını Bursa Valiliği iptal etti.

"GERİCİ ÇEVRELER VE YANDAŞ SENDİKA BASKISI..."

Bursa’da okullarda cinsiyet eşitliği konulu resim yarışmasını Valiliğin iptal ettiğini duyuran Eğitim Sen, "Eğitim Sen, Bursa Şubemizin okullarda gerçekleştireceği toplumsal cinsiyet eşitliği konulu resim yarışması, gerici çevrelerin ve yandaş sendikanın yoğun baskısı sonucu, valilik tarafından iptal edildi. Okullarımız birçok vakfın etkinliklerine açılıyorken, alınan bu kararı protesto ediyoruz" açıklamasında bulundu.

Resim yarışmasının iptali ile ilgili Valilik tarafından ilgili mercilere iletilen yazıda şöyle denildi;

"Eğitim Sen Bursa Şubesi tarafından “8 Mart Dünya Kadınlar Günü” kapsamında ilimizde bulunan tüm resmi ve özel kurumlarda yapılması talep edilen Toplumsal Cinsiyet Eşitliği konulu resim yarışmasının iptali ile ilgili 03/12/2022 tarihli ve 64951554 sayılı Valilik Onayı ekte gönderilmiştir."

İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ HAYLİ TELAŞA KAPILMIŞ OLMALI Kİ!

Öte yandan Bursa İl Milli Eğitim Müdürü olarak görev yapan Serkan Gür'ün Twitter hesabından konuyla ilgili hayli tuhaf bir paylaşım gerçekleştirildi.

İl Milli Eğitim Müdürü Gür paylaşımında konuyla ilgili olarak; "Görevde olmadığım tarihlerde ve öncesinde onay vermediğim bir konu ile ilgili bilgim dışında alınmış sosyal medyada dolaşan onay;derhal iptal edilmek üzere valilik makamına sunulmuş ve ilgili onay valiliğimizce iptal edilmştir!İlgililer ile ilgili gerekli soruşturma başlatlmştır" dedi ve Valilik makamına yazılan yazıyı paylaştı.

İşte o ilginç paylaşım:

serkan-gur-bursa-resim-02.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler