Van-Bahçesaray kara yolunda minibüsün üzerine çığ düştü!

Van-Bahçesaray kara yolunda minibüsün üzerine çığ düştü!

Van-Bahçesaray kara yolunun 33. kilometresinde bir minibüsün üzerine çığ düştü. Çığ altından 5 kişi çıkartıldı.

Van'ın Bahçesaray ilçesinde minibüs ile bir iş makinesinin üzerine çığ düştüğü ihbarı üzerine bölgeye ekipler sevk edildi. Ekipler, çığ altında kaldığı bildirilen minibüs ve iş makinesine ulaşmaya çalışıyor.

ARAMA KURTARMA ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR
Van-Bahçesaray kara yolunun 33'üncü kilometresinde çığ altında kalan ve içinde yolcuların bulunduğu belirtilen minibüs ile iş makinesine ulaşmak için olay yerine sevk edilen ekiplerin arama kurtarma çalışmaları sürüyor.

AFAD, UMKE, 112 Acil Servis, jandarma ve Karayolları ekiplerinin çalışmalarına çevre köylerdeki vatandaşlar da destek veriyor.

'BÖLGEDE YOĞUN KAR YAĞIŞI VE TİPİ ETKİLİ'
Van Valisi Mehmet Emin Bilmez, yaptığı açıklamada, "Minibüsün üzerine çığ düştüğü ihbarı üzerine AFAD, UMKE, 112 Acil Sağlık ve Jandarma ekipleri bölgeye sevk edildi. Bölgede yoğun kar yağışı ve tipi etkili" ifadelerini kullandı.

'OPERATÖR KENDİ İMKANLARIYLA ÇIĞIN ALTINDAN ÇIKMIŞ'
Çığın düştüğü bölgeye takviye ekipler sevk edildiğini belirten Bilmez, "Söz konusu bölgeye eğitimli köpeklerin de yer aldığı ekipler de gönderildi. Yoğun bir arama çalışması yürütülüyor. Minibüse şu an ulaşılmış değil. Çığ altında kalan iş makinesinin operatörü kendi imkanlarıyla çığın altından çıkmış. Sağlık durumu iyi" dedi.

5 KİŞİ SAĞ OLARAK ÇIKARILDI
Van-Bahçesaray karayolunda çığ düşmesi sonucu karlar altında kalan ve 10'dan fazla kişinin olduğu tahmin edilen minibüsten 5 kişi sağ olarak çıkarıldı.

Bölgede arama-kurtarma çalışmaları devam ediyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler