Van Çatak’ta 3 askerimiz şehit oldu!

Van Çatak’ta 3 askerimiz şehit oldu!

İçişleri Bakanlığı, 8 Eylül tarihinde Van'da başlatılan Yıldırım-10 Norduz Operasyonu kapsamında Çatak ilçesi kırsalında 3 teröristin ölü olarak ele geçirildiği operasyonda 1 Jandarma yüzbaşı ile 2 Jandarma uzman çavuşu şehit oldu.

Terör örgütü PKK'yı tamamen ülke gündeminden çıkarmak ve bölgede barındığı değerlendirilen teröristleri etkisiz hale getirmek amacıyla Van İl Jandarma Komutanlığı tarafından 8 Eylül tarihinde ‘Yıldırım-10 Norduz Operasyonu’ başlatılmıştı.

OPERASYONDAN ACI HABER GELDİ
İçişleri Bakanlığı, Yıldırım-10 Norduz Operasyonu kapsamında Van’ın Çatak ilçesinin kırsalında 3 teröristin ölü olarak ele geçirildiği operasyonda 1 Jandarma yüzbaşı ile 2 Jandarma uzman çavuşun şehit olduğunu ve 1 Jandarma yarbayın ise yaralandığını açıkladı.

ŞEHİTLERİN KİMLİKLERİ BELLİ OLDU
Jandarma Genel Komutanlığı, sosyal medya hesabından Jandarma Kıdemli Yüzbaşı Mahmut Top’un Jandarma Uzman Çavuş Yusuf Uyar’ın ve Jandarma Uzman Çavuş Sezer Uçar’ın şehit olduğunu açıkladı.

TERÖRİSTLER İLE ÇATIŞMA ÇIKMIŞTI
Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada Yıldırım-10 Norduz operasyonu kapsamında Çatak kırsalında İl Jandarma Komutanlığı tarafından gerçekleştirilen hava destekli operasyonun ardından bölgede yürütülen arama ve tarama faaliyetleri sırasında Jandarma Özel Harekat birlikleri ile teröristler arasında çatışma çıktığı belirtilmişti.

Çatışmada 3 teröristin silahlarıyla birlikte etkisiz hale getirildiği açıklanmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler