Van'da 16 yaşındaki çocuğa 'sistematik tecavüz' iddiası

Van'da 16 yaşındaki çocuğa 'sistematik tecavüz' iddiası

Van'ın Muradiye ilçesinde 16 yaşındaki Y.’nin, aralarında polislerin de bulunduğu 40’ a yakın kişi tarafından cinsel saldırıya maruz bırakıldığı iddia edilirken, Y’nin şikayeti sonrası 4 kişinin gözaltına alındığı kaydedildi.

MURADİYE Nizamettin Aktaş Lisesi’nde okuyan 16 yaşındaki öğrenci Y.’nin, 2019 yılı sonlarından itibaren önce uyuşturucuya alıştırıldığı daha sonra ise sistematik bir şekilde cinsel istismara uğradığı iddia edildi. Gazeteci Oktay Candemir’in özel haberinde; Y’nin uyuşturucu madde bağımlısı olduğu gerekçesiyle okuldan uzaklaştırıldığı ve görüntülerini çeken aralarında polislerin, memurların bulunduğu kişilerin daha sonra çektikleri görüntülerle şantaj yaparak Y.’ye yıllarca tecavüz ettiği iddiası yer aldı.

BİR İHBAR İLE ORTAYA ÇIKTI

Cinsel saldırı olayının yaklaşık 4 gün önce ortaya çıktığını yazan Candemir, terk edilmiş bir binada tecavüze uğrayan Y.’nin haykırışlarını duyan bir kişinin ihbar etmesinin ardından olay yerine gelen ekiplerin 6 kişiyi gözaltına aldığını kaydetti. Böylelikle tecavüz olayının da ortaya çıktığını kaydeden Candemir, gözaltına alınanlardan ikisi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığını, 4 kişinin ise gözaltındaki işlemlerinin hala sürdüğünü belirtti.

40 KİŞİNİN İSMİNİ VERDİ! ARALARINDA POLİSLER DE VAR!

Emniyete götürülen Y., yıllardır yaşadıklarını anlattı. Aralarında 7 polisin, Kaymakamlık memurlarının ve bazı yerel siyasetçilerinin isminin bulunduğu 40 kişinin ismini savcılığa verdi. Y., ifadesinde kendisine kimlerin tecavüzde bulunduğunu, kimlerin kendisini uyuşturucu maddeye alıştırdığını tek tek anlattı. Y., ayrıca okul okuduğu sırada beden eğitimi öğretmeninin kendisini bir yarışmaya götüreceğini söyleyerek kandırdığını ve zorla başka bir kamu görevlisi ile birlikte olmak zorunda kaldığı bilgisini de verdi.

OLAYI ÖRT-BAS ETMEYE ÇALIŞIYORLAR

Olayın yargıya taşınmasının ardından ilçede yaşayan bazı siyasilerin ve kurum amirlerinin, "İlçemizin ismi karalanmasın, bu olayı kapatalım" diyerek hem çocuğun ailesine hem de yargıya baskı yaptığı öğrenildi. Yaşanan olayın gizli tutulduğu ve basına yansımaması için aileye baskı yapıldığı da gelen bilgiler arasında.

Savcılığın olayla ilgili soruşturması devam ederken, Y., Van Sosyal Hizmetler Müdürlüğü’ne teslim edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler