Vatandaşa toz duman, müteahhidin cebine 4.5 milyon!

Vatandaşa toz duman, müteahhidin cebine 4.5 milyon!

Salı günü akşamından bu yana Çankırı'dayım...

Her geçen gün büyüyen ve gelişen Çankırı'yı yakından görmenin mutluluğu ve heyecanı içerisinde geçen saatlerimin beni ne derece mutlu ettiğini sizlere aktarmakta sıkıntı yaşadığımı bilmenizi isterim!

Üniversitenin şehre kattığı canlılığı her alanda görmek mümkün. Özellikle özel müteşebbislerce birbiri ardına hizmet vermeye başlayan cafeler, müzikli tavernalar, bowling salonları şehre ayrı bir özellik katmış!

Dün Çarşambaydı ya! Hani Kucaklama Taşından öteye pazar kurulurdu ya! Şimdi yerinde yeller esiyor!

Kaldırılmış! Çok güzel bir pazar yeri yapılmış! Pazarcılar tek tip kıyafet içerisinde öyle eskisi gibi "Ayşe'ye gel! Fatma'ya gel! Tombul tombul bunlar!" türünden feryad-ı figan bağırmıyorlar!

Yaya kaldırımları öylesine rahat bir hal almış ki, insanın sokaklardan ayrılıp da eve gidesi gelmiyor gibi geliyor bana!

Hani Atatürk Bulvarı'nda park eden araçlar var dı ya! Hareket halindeki araçların dışında Bulvarda park etmiş tek araç dahi yok!

İnsanlar cıvıl cıvıl... Yüzler gülüyor... Çocuklar şen... Gençler umutlu...

Nasıl umutlu olmasınlar! Hatta daha da ötesi bir halde, onurlu ve gururlular!

Bu yıl girdikleri üniversite sınavlarında 81 il arasında ilk 10'da yer almanın sevincini hala yaşıyorlar!

Doğaldır ki, bunun nedeni olan, onları eğiten, onları yetiştiren öğretmenleri ve aileleri de aynı mutluluğa ortak olmanın sevincini yaşıyorlar!

Şehrin Valisi, geldiği günden bu yana proje üstüne projeleri hayata geçirmenin verdiği mutlulukla, şehir insanı ile birlikte hareket eden bir "bürokrat" kimliği ile Çankırı'ya çok şeyler kattığını benim "yeni yeni" farketmiş olmam dolayısıyla kendime öyle bir "öfkelendim" ki, tahmin edemezsiniz!

Ben, galiba yaşlanıyorum! Bu da gözlerden başladı sanırsam! Bu kadar da kör olduğuma çok kızdım!

Kocaman adam! Benden de yaşlı olmasına karşın, dağ - tepe demeden, çayır - çimen demeden Çankırı için kendisini helak eden bir isme, benim "gazeteci" olarak böyle davranmamı Ankara dönüşünde "masaya" yatıracağım! Haberiniz olsun!

Mesela, Çankırı'daki "topitop" satışlarında müthiş bir patlama yaşanmış sayın Vali geldikten sonra! Ben bu bilgiye ulaştıktan sonra, "Çankırı kolasının" yerlerde sürünmesine ve "topitop"un birinci sıraya çıkmasına öyle bir sevindim ki bunu tahmin edemezsiniz!

Bu kadar değişiklikte şüphesiz ki şehrin Belediye Başkanını atlamak büyük haksızlık olur!

Yunus AVM tam gaz! Yeni Otogar'ın yapım çalışmaları yoğun bir şekilde devam ederken, Belediye hizmetleri hiç mi hiç boş durmuyor!

İmar Dairesi öylesine çalışıyor ki, ardı ardına yeni yeni gökdelenler için izinler veriliyor!

Ve dikilecek bu gökdelenlerde, dünya markaları şimdiden yer almak için sıraya girmişler!

Belediye Başkanı, yurt dışından gelen işadamlarına "caba" ikram etmekten, Başbakan Erdoğan, Et-Balık Kurumuna yeni bir "et" ihalesi daha yapmaları emrini vermiş!

Buraya kadar okudunuz! Ve de büyük şaşkınlık içindesiniz!

Ben Çankırı’dayım ve bütün gece yüksek ateşten dolayı uyumadığım için sabahın köründe klavyenin tuşlarından böylesi satırlar döküldü!

Anlayacağınız, cümlelerimin kaynağı “yüksek ateş” (!)

YÜKSEK ATEŞİMİN GEREKÇESİ Mİ?
Ilgaz Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından ihalesi yapılan 10 km'lik karayolunun aylardır tarlaya dönüşmüş haliyle karşı karşıya gelmek ve yaşanan "rezaleti" toz duman içerisinde gözlemlemek benim "yataklara düşmeme" neden oldu!

Yol için saçı bitmemiş yetimin hakkından yaklaşık 4.5 milyon TL'nin bölgede yaşanan toza dumana karışarak "buharlaşması" ve buna göz yumanların ortaya çıkarılmasında kimlerin nasıl çalışacağını önümüzdeki süreçte birlikte göreceğiz.

Ancak, "şimdilik" kaydıyla şunu belirteyim ki, havadaki toz bulutuna karışarak uçup giden 4.5 milyon TL'nin "birincil sorumlusu" şu ya da bu bile olsa, benim hedef tahtasına konulmasından yana olduğum isim Çankırı Valisi Şemsettin Uzun'dur!

O yüzden aylardır "tarlaya" dönüşen karayoluna "iki çam fidanı" diktim de geldim!

Bir tanesi böylesi bir yolu Türk insanına layık gören ve 4.5 milyon hakedişin tamamını tahsil ederek hala aramızda dolaşan müteahhid "Yüksel Kocaeli" adına, diğeri her işe maydonoz olmasına karşın, henüz ortaya somut bir başarı koyamayan ve karayolunun bu hale gelmesinde büyük katkısı olan Vali "Şemsettin Uzun" adına!

Tarlaya diktim çamı
Soracağım amcamı
Nasıl da götürmüşler
Yetim malı trilyonları


Sabrınıza ve hoşgörünüze sığınıyor, sağlıklı ve mutlu günler diliyorum. Hemi de Çankırı'dan...

Haber/Yorum: Vedat Beki

NOT: Okuyucularımızın bilgisine! Haber portalımızın hosting hizmetleri yurt dışına taşındığından, son 72 saattir haber girişimizde sıkıntı yaşadığımızdan sizleri son haberlerle buluşturamadık. Bu konuda anlayış göstereceğinizi düşünüyor, önümüzdeki saatlerde kaldığımız yerden devam edeceğimizin bilinmesini isterim.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler