Ve Çankırı'ya müjde! 2'nci tomografi cihazı yolda!

Ve Çankırı'ya müjde! 2'nci tomografi cihazı yolda!

Aylardan bu yana gündemde olan, Çankırı Devlet Hastanesi'ne ikinci tomografi cihazı temini konusunda flaş bir gelişme yaşandı. Sağlık Bakanlığı ile yapılan görüşmeler olumlu sonuç verdi ve 2'nci tomografi cihazı için ihale hazırlandı.

Edinilen bilgilere göre; Çankırı Devlet Hastanesi'nde mevcut tomografi cihazının sık sık arızalanarak vatandaşların şikayetlerine neden olan konu, İl Sağlık Müdürlüğü'nün Sağlık Bakanlığı ile yaptığı görüşmeler sonrasında olumlu bir sürece girdi. Verilen bilgiye göre Bakanlık, Çankırı Devlet Hastanesi'ne ikinci bir tomografi cihazının alımı için gerekli olan oluru verdi ve önümüzdeki günlerde konuyla ilgili ihale gerçekleştirilecek.

Konuyla ilgili olarak Çankırı İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Hüseyin Keskin'e telefonla ulaştık ve süreç ile ilgili son dakika bilgilerini aldık. İl Sağlık Müdürü Keskin; "Bakanlık yetkililerimiz ile yaptığımız görüşmeler sonrasında Çankırı Devlet Hastanesi'nde mevcut tomografi cihazımızın sık sık arıza yaptığı ve bunun sonucunda vatandaşlarımızın yaşadıkları mağduriyet Sağlık Bakanlığımızca masaya yatırıldı. Sonuçta hastanemize ikinci bir tomografi cihazı için müsaade verildi. Önümüzdeki günlerde konuyla ilgili bir hizmet alım ihalesi açacağız. Sanıyorum önümüzdeki 30 günlük süre içerisinde ihalenin sonuçlanması ile birlikte ikinci tomografi cihazımız Çankırı Devlet Hastanemizde vatandaşımızın hizmetine girer" dedi.

HASTANEYE 'BAŞHEKİM' ATANMADI!
Öte yandan bazı internet haber sayfalarında "Çankırı Devlet Hastanesi'ne yeni başhekim atandı" haberlerini İl Sağlık Müdürü Keskin'e sorduk. Keskin; "Çankırı Devlet Hastanesi Başhekimliği'ne henüz böyle bir atama yok. Bizler teklifimizi Bakanlığa sunduk! Yapılacak değerlendirmenin sonucunu bekliyoruz. Bir haftaya kadar bu durum da netlik kazanır" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
14 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler