Ve İran, Ukrayna uçağını düşürdüğünü itiraf etti!

Ve İran, Ukrayna uçağını düşürdüğünü itiraf etti!

İran devlet televizyonu, ABD'ye yönelik Irak'ta gerçekleştirilen "Kasım Süleymani" misillemesiyle aynı gün başkent Tahran'da düşen uçakla ilgili bomba bir itirafta bulundu.

İran ordusu, 167 yolcu, dokuz mürettebat taşıyan Ukrayna Havayolları’na ait uçağın “yanlışlıkla” vurulduğunu açıkladı.

Devlet televizyonunun aktardığı açıklamada, uçağın İran Devrim Muhafızları’na ait hassas bir alan yakınlarında uçması nedeniyle “insani hata” kaynaklı olarak düşürüldüğü belirtildi.

Tahran Yönetimi, olayda payı olanlardan hesap sorulacağını da vurguladı.

KARA KUTU DÜN AÇILDI
İran resmi haber ajansı IRNA, uçağın kara kutusunun dün açılacağını duyurmuştu.

Reuters ise Ukrayna Havayolları’na ait uçağın kara kutu incelemesinde Fransız BEA şirketinden uzmanların da yer alacağını aktarmıştı. Tahran, uçağın kara kutusunu Amerikan firması Boeing’e göndermeme kararı almıştı.

ZARİF ABD’Yİ SUÇLADI
İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif’ten de dünyanın dikkatle takip ettiği kazaya ilişkin bir açıklama geldi. Twitter hesabından bir mesaj paylaşan Zarif, “Üzücü bir gün. Silahlı Kuvvetler tarafından yapılan iç soruşturmanın ilk sonuçları: ABD’nin maceracılığından kaynaklanan kriz sırasında insani bir hata felakete neden oldu” yazdı.

Zarif paylaşımını şöyle sürdürdü: “İnsanlarımıza, tüm kurbanların ailelerine ve etkilenen diğer milletlere derin üzüntülerimizi iletiyoruz ve başsağlığı diliyoruz.”

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani de Twitter hesabından “İran İslam Cumhuriyeti, bu facia hatanın üzüntüsünü derinden yaşıyor. Yaslı tüm ailelere düşüncelerimi ve dualarımı gönderiyorum. En samimi başsağlığı dileklerimi iletiyorum” ifadelerin kullandı. Ruhani, ayrı bir tweet’te soruşturmanın sürdüğünü duyurdu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler