Ve ligler 1 hafta ertelendi!

Ve ligler 1 hafta ertelendi!

Fenerbahçe'ye yapılan saldırı sonrası yapılan tarihi futbol zirvesinde Süper Lig maçlarının bir hafta ertelenmesine karar verildi.

Fenerbahçe Futbol Takımı’nı taşıyan otobüse yapılan silahlı saldırı sonrası futbol ailesi İstanbul’da toplandı.

Riva’da yer alan Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF) merkezinde yapılan ilk toplantıda Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, TFF Başkanı Yıldırım Demirören ve Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Göksel Gümüşdağ olayları masaya yatırdı.

Bu toplantının ardından Spor Toto Süper Lig’de mücadele eden kulüplerin başkanları veya yöneticileri, Bakan Kılıç, Demirören ve Gümüşdağ ile bir araya geldi. Yaklaşık 4 saat süren toplantıların sonunda Bakan Kılıç, TFF’nin merkezinden ayrılırken, Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final rövanş maçlarının tamamının ve önümüzdeki hafta oynanacak Süper Lig’de 27. hafta maçlarının bir hafta kaydırıldığı açıklamasını Yıldırım Demirören ve Göksel Gümüşdağ yaptı. Süper Lig’de 31. hafta maçlarının hafta arasında oynanacağı ve ligin planlandığı zamanda biteceği bildirildi.
Açıklamaların ardından soru almayan Demirören ve Gümüşdağ, TFF’nin merkezinden ayrılırken gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Yıldırım Demirören, bir gazetecinin “Fenerbahçe, yaptığı toplantıda eğer olayın failleri bulunamazsa futbol oynamak istemediklerini açıkladı” demesi üzerine “Fenerbahçe’nin yaptığı toplantının neticesini bilmiyorum. Biz şu an gelebilen bütün kulüp başkanlarıyla Fenerbahçe Kulübü’ne geçmiş olsuna gidiyoruz. Orada da kendileriyle konuşuruz. Bütün Türkiye vatandaşları bu olayın faillerinin yakalanmasını istiyor. Devletimiz bunun için uğraşıyor. 15 günlük süre var önümüzde. Muhakkak yakalanacaktır” diye konuştu.

GÜMÜŞDAĞ: “31. HAFTA MAÇLARI HAFTA İÇİNDE OYNANACAK”
Göksel Gümüşdağ da Süper Lig’de 31. hafta maçlarının hafta içi oynanacağını ve ligin planlandığı zamanda biteceğini kaydetti.

Gümüşdağ, 27. hafta maçlarının bir sonraki hafta oynanacağını vurgulayarak, “Bu haftaki kupa ve Süper Lig maçları bu kınamadan dolayı, bu eyleme destek vermemizden dolayı öteleniyor. Bir dahaki haftaya aynı takımlarla aynı mücadele yapılacak. Ligde haftalar kaydırılarak gidecek. Sadece 31. hafta maçları hafta içinde oynanacak. Kupa maçları da hafta içi oynanacak müsait olan bir fikstürde. Lig yine planlanan zamanda bitecek.”

Olayın failleriyle ilgili bir soru üzerine Göksel Gümüşdağ, “Faillerle ilgili daha bir gelişme olmadığını Sayın Bakanımız anlattı. İçişleri Bakanımız, Adalet Bakanımız ve Gençlik ve Spor Bakanımız yakın takip ediyorlar” dedi.

DÜRÜST: “PROBLEME EL BASTIK”
Galatasaray Kulübü Sportif AŞ Yönetim Kurulu Üyesi Ali Dürüst ise Fenerbahçe’nin başına gelen olayı şiddetle kınadıklarını belirterek, “Bu Fenerbahçe’den öte Türk futbolunun bir problemiydi. Bu probleme el bastık. Maçların ertelenmesi, hep beraber buna karşı olduğumuzu gösterme adına alınan bir karardı. İnşallah bu son olur. Bundan sonra böyle olaylar yaşamayız” ifadelerini kullandı.
Dürüst, “Yabancı oyuncular çok korktu. Yönetimler futbolculara neler söyleyecek?” sorusu üzerine, “Bu, hepimizin altından kalkması gereken bir olay. Bu, Türkiye’ye yakışmayan bir durum. İnşallah bu ilk adım olacak. Bu krizden bir fırsat yaratıp bunun sonunu getireceğiz” dedi.

Fenerbahçe ve Balıkesirspor kulüplerinden temsilcinin katılmadığı toplantıya Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, yönetici Deniz Atalay, Trabzonspor Kulübü Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, Galatasaray Kulübü Başkan Yardımcısı Abdurrahim Albayrak, Sportif AŞ Yönetim Kurulu Üyesi Ali Dürüst ve diğer Spor Toto Süper Lig kulüplerinin başkan ya da yöneticileri yer aldı. Toplantıların ardından TFF Başkanı Yıldırım Demirören ve bazı kulüp başkanları, “geçmiş olsun” ziyaretinde bulunmak için Fenerbahçe Kulübü’ne gitti.

Bu arada, Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final rövanş maçlarının gelecek hafta salı ve çarşamba günü oynanmasının planlandığı öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler